Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ruše cijene

Islamisti ISIL-a naftu prodaju po 20 dolara za barel

nafta
Foto: Reuters/PIXSELL
11.11.2014.
u 11:10

Iračko ministarstvo financija pokušava dokučiti tko su kupci kako bi ih mogli prijaviti međunarodnoj zajednici

Prema izvještajima obavještajnih službi, ISIL sada prodaje sirovu naftu izvučenu sa iračkih polja koje imaju pod svojom kontrolom za samo 20 dolara po barelu, što je oko četiri puta niža cijena od trenutne cijene na svjetskom tržištu. Islamisti na taj način pokušavaju osigurati dovoljno sredstava za nastavak svojih ofenzivnih akcija, a nisku cijenu za privlačenje kupaca koji od njih naftu nabavljaju ilegalno.

-Iračka obavještajna služba i ministarstvo nafte pokušavaju otkriti tko su kupci pokradene nafte kako bi obavjestili međunarodnu zajednicu koja bi protiv njih trebala poduzeti korake, ustvrdilo je iračko ministarstvo financija. 

Prema procjenama, ISIL prodajom ukradene nafte prihoduje oko 3 milijuna dolara na dan, što čini veliki dio njihovih prihoda.

Ključne riječi

Komentara 10

TA
tamanitelj
14:23 11.11.2014.

Ajmo INA = mOL , KUPUJTE ODMAH

IS
istri
12:38 11.11.2014.

za hrvatsku i da padne barel na 10 dolara cjene mogu samo na gore .

Avatar abcd
abcd
12:05 11.11.2014.

Kako se ne znaju kupci nafte? Pa prodaju svojim saveznicima Obami,Cameronu i Netanyahu-u.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije