Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Medicinski pobačaj
Povratak na članak

Iskustva Hrvatica s abortivnom pilulom: Osjetite kada sve izlazi iz vas

Za razliku od kiretaže, koja je brže gotova, kod pobačaja lijekovima ne može se dogoditi perforacija maternice, komplikacija zbog koje žena može ostati bez maternice, kaže dr. Podobnik

Komentari 8

AL
Alkana
12:28 21.03.2019.

Kako se te tablete mogu nazivati lijekom???? Lijek za žensko zdravlje? Jedina briga za žensko zdravlje bila bi edukacija i muškaraca i žena jer nijedna žena, ako ne želi, ne mora ostati trudna. Ako je trudna, lakše je roditi i i dati dijete na posvajanje, nego abortirati i ubijati živo dijete. Najgore što se može preporučiti ženama je abortus jer to nije vađenje zuba. Osim tjelesnog stresa i ugrožavanja, nastaje i psihički stres i doživotni osjećaj krivnje koje se ne možeš riješiti. Mnoge žene kad god čuju plač djeteta, osjete duboko u sebi i plač svog ubijenog djeteta. Kako netko tko se brine za žćensko zdravlje može ženama umjesto zaštite i edukacije nuditi abortus???

VL
KO
korisnik70
11:35 21.03.2019.

Baciti dijete sa balkona šokira, a ubiti dijete namjerno je zakonski dopušteno?! Proučite malo istraživanja o tome kolika je to bol za tu malu nerođenu djecu

VL
RE
reborn
11:36 21.03.2019.

Ja bih ženama preporučio edukaciju... i zrno zdravog razuma

VL
PA
paramarin
10:56 21.03.2019.

Hvata me jeza, tko je tu više normalan...a pričaju o "reproduktivnom zdravlju", gamad, u grob šalju i majku i čedo...

VL
BA
bakulušić
09:54 21.03.2019.

Komad po komad...neželjenog bića...

VL
KA
Karis
00:05 03.05.2019.

U RH ima dovoljno parova koji su spremni posvojiti svako takvo nezeljeno dijete. Najmanje sto zena mora je roditi i dati dijete na posvajanje. Lakse ce joj biti zivjeti s tom spoznajom nego s teretom pobacaja na savjesti.

VL
PO
Poludela22
13:25 11.05.2020.

Dragi moji ljudi, bez imalo mozga i sa tako ograničenim vidokrugom i razmišljanjem... Ja upravo ležim u bolnici i primam takvu terapiju. Svojevoljno? NE. Mojoj bebi prestalo je srce kucati. Tako da ne serite da svatko ubija svoje dijete i neke picke materine, zacepite svoje neobrazovane gubice, pocnite citat i jebeno se educirajte!!!!

VL
OR
Order66
09:59 19.04.2019.

Zasto bi zena bila prisiljena roditi dijete koje ne zeli i za koje se ne moze brinuti ? Kontracepcijske metode nisu 100% pouzdane. To dijete bi patilo kroz zivot. Lako je zagovarati zakon koji zenu tjera na porod, ali sto onda sa tom djecom ? Netko je spomenuo slucaj pokusaja ubojstva. Da li je bolje pobaciti kada dijete nema razvijen zivcani sustav i svijest ili je bolje cekati kada je starosti skolske dobi i tada ga ubiti ? Kad dijete vise pati ? Puno je razlicitih vrsta slucaja gdje se razmislja/trazi abortus. Zabranom uskracujete zeni pravo na odluku o vlastitom tijelu te joj to takoder narusava mentalno zdravlje. Da zakon i prode, zene bi odlazile u susjedne zemlje pa i tako to ne bi mogli sprijeciti. Sigurno bi bilo i slucajeva kada ne bi mogle to uciniti(financijski) pa bi se okrenule kucnim nacinima i nelicenciranim doktorima sto bi kobno zavrsilo za njih. Razmislite malo.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.