Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Očevid

Iskra izazvala eksploziju smjese plina i zraka u kući u Varaždinu

Eksplozija plina u Varaždinu (1)
Marko Jurinec/PIXSELL
01.03.2012.
u 12:55

Zbog eksplozije srušili su se zidovi kuće s južne, zapadne i istočne strane kao i dio krovne konstrukcije, a potpuno je uništeno osobno vozilo

Očevidom na mjestu jučerašnje eksplozije kuće u Ulici Vilka Novaka u Varaždinu utvrđeno da je uzrok eksplozije stvaranje eksplozivne smjese zemnog plina i zraka u kući, a aktivirala ju je iskra električne sklopke za uključivanje rasvjete u podrumskom djelu kuće, priopćeno je danas iz PU varaždinske. Navedenu električnu sklopku aktivirala je 43-godišnjakinja u podrumu. U trenutku eksplozije, osim 43-godišnjakinje, u kući su bile i 69-godišnja vlasnica i 21-godišnja djevojka te su sve tri ozlijeđene. Medicinska im je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin te je utvrđeno da je 43-godišnjakinja teško ozlijeđena i životno ugrožena zbog čega je prevezena u jednu zagrebačku bolnicu na liječenje. Ozljede drugih dviju osoba nisu okvalificirane. 

Zbog eksplozije srušili su se zidovi kuće s južne, zapadne i istočne strane kao i dio krovne konstrukcije, a potpuno je uništeno osobno vozilo koje je bilo parkirano na dvorištu s istočne strane. Također, oštećeno je i šest osobnih vozila parkiranih u Ulici Vilka Novaka, a popucala su im stakla, ulegnut im je i oštećen lim. Oštećene su i tri obiteljske kuće u istoj ulici, kojima su na prozorima popucala stakla. O visini materijalne štete vlasnici kuća i vozila nisu se mogli izjasniti te će se ona utvrditi naknadno. 

 Mjesto događaja do preuzimanja nadležnih službi osiguravaju policijski službenici.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
14:44 01.03.2012.

koja iskra? iz bugojna ili kranja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije