Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za pet godina

ISIL objavio plan za globalnu ekspanziju: Islamska država obuhvaćala bi i Hrvatsku!

ISIL,karta,kalifat
Foto: Twitter
1/3
30.06.2014.
u 14:23

Osim balkanskih država, Austrije, Mađarske i dijela Ukrajine, kalifat bi trebao obuhvaćati i Španjolsku, Bliski istok, sjevernu Afriku i veliko područje Azije, a u njemu bi trebali vrijediti strogi šerijatski zakoni

Islamistička militantna grupa ISIL, koja je proglasila kalifat, odnosno islamsku državu na teritorijima u Iraku i Siriji, objavila je petogodišnji plan za globalnu dominaciju. Plan je prikazan na karti s jasnim obrisima teritorija koje sunitski militanti i njihov vođa Abu Bakr al-Baghdad planiraju osvojiti, a u njih je ubrojena i Hrvatska, javlja Daily Mail.

Osim balkanskih država, Austrije, Mađarske i dijela Ukrajine, kalifat bi trebao obuhvaćati i Španjolsku, Bliski istok, sjevernu Afriku i veliko područje Azije, a u njemu bi trebali vrijediti strogi šerijatski zakoni.

Al-Baghdad proglašen je kalifom Ibrahimom i vođom "svih muslimana u svijetu", a grupacija je muslimane pozvala da "iskažu vjernost" novom vladaru te "odbace demokraciju i ostalo smeće sa zapada". Nakon proglašenja kalifata, ISIL je promijenio ime u "Islamska država".

>>ISIL proglasio Islamsku državu u Iraku i Siriji, protivnike javno razapinju!

Foto: Twitter Screenshot/Youtube

Komentara 245

LA
lanemoje
15:45 30.06.2014.

Kako god bilo, zbog slabog nataliteta i izumiranja kršćana u Europi te povećanja broja i useljavanja muslimana u Europu (svake godine za 1.5%), Europa će za 50 godina imati po demografima preko 30% muslimana. Pogledajte popis stanovništva Hrvatske 2001. te 2011., pada broj Srba, pada broj Hrvata, pada broj svih nacionalnosti i vjeroispovijesti u Hrvatskoj, a jedino prema popisu tko bilježi rast su muslimani. Ista stvar je i u drugim europskim državama. Pitanje je samo da li će ti muslimani koji rastu u Europi za 50 godina biti radikalni kao i islamisti koji se bore u Iraku i Siriji. Vjerojatno hoće jer muslimani tamo gdje su većina su jako radikalni i ne podnose druge vjere i nacije, Saudijska Arabija i Iran su najbolji primijeri kako te države nameću strancima svoja pravila dok Europa muslimanima dozvoljava sva moguća prava koja oni i iskorištavaju.

EN
enigma898
15:57 30.06.2014.

Normalna "raja" u BiH pomalo nestaje, svaki dan sve više bradonja i radikalnih islamista. Pitajte Hrvate u Srednjoj Bosni i one iz Sarajevskog Stupa kako danas izgleda "komšiluk". U nekoliko godina ove terorističke bande i ćelije su postale prava vojska, treba bandu preventivno držat na nišanu i biti na oprezu.

AF
afer
15:24 30.06.2014.

Sad će se probuditi fanatici u Bosni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije