Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPRIJATELJI TEHERANA

Iranski predsjednik: protivnici nuklearnog sporazuma idu na ruku Donaldu Trumpu

Foto: Reuters
20.08.2017.
u 14:30

Rouhani optužuje Trumpa za pokušaj sabotiražej sporazuma kojim se Iranu dopušta koristiti nuklearnu energiju za nevojne svrhe

Iranski predsjednik Hassan Rouhani se tijekom današnjeg parlamentarnog saslušanja kandidata za novu vladu obvezao da će sa svojim novim kabinetom štititi nuklearni sporazum s međunarodnom zajednicom iz 2015. godine. 

Parlament je u nedjelju potvrdio sve osim jednog Rouhanijevog kandidata za ministra, uključujući i dosadašnjeg ministra vanjskih poslova Mohammeda Javada Zarifa

Zarif ima zadatak održati taj sporazum živim i da osigura da se ne ostvare obećanja američkog predsjednika Donalda Trumpa o njegovom ukidanju. 

Rouhani je dodao kako one u Iranu koji kritiziraju taj sporazum smatra istovjetnima Trumpu i neprijateljima Teherana

Usprkos tome, iranski je čelnik u proteklim tjednima prijetio da će Iran napustiti taj dogovor u bilo kojem trenutku, a prošlog je tjedna objavio da će Iran u nekoliko sati ponovno pokrenuti svoj nuklearni program ako Sjedinjene Države uvedu nove sankcije

Rouhani optužuje Trumpa da je pokušao sabotirati taj sporazum iz 2015. između Irana i šest svjetskih sila kojime se toj državi dopušta koristiti nuklearnu energiju za nevojne svrhe. 

Njime su se ukinule sankcije nad Iranom uspostavljene zbog nuklearnog programa, u zamjenu za dopuštenje međunarodnoj zajednici da nadzire nuklearna postrojenja i obećanje da će Iran smanjiti zalihe urana. 

Komentara 4

Avatar davcro
davcro
18:30 20.08.2017.

Unutarnji neprijatelj nikad ne spava

Avatar ivek
ivek
20:17 20.08.2017.

iran je teroristicka tvorevina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije