Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODBIJAJU PREPORUKE

Iranci ližu svetište i ne boje se koronavirusa: 'Ne zanima me što će se dogoditi'

Iranci ližu svetište
Foto: Screenshot
02.03.2020.
u 09:34

U Iranu je trenutno 978 osoba oboljelih od koronavirusa, a 54 osobe dosad su preminule zbog istoga

Unatoč tome što je u Iranu najveća stopa smrtnosti od koronavirusa nakon Kine, vjerske vođe u toj zemlji odbijaju preporuke ministarstva zdravstva da se svetišta zatvore kako bi se zaustavilo širenje epidemije. Štoviše, u javnosti su se pojavile snimke koje svjedoče kako vjernici ližu dijelove svetišta.

Prema službenim podacima u Iranu je trenutno 978 osoba oboljelih od koronavirusa, a 54 osobe dosad su preminule zbog istoga. Bez obzira na to, jedan od vjernika koji je lizao zid u svetištu poručio je "ne zanima me što će se dogoditi, ne bojim se koronavirusa".

Na jednoj drugoj snimci, nastaloj u gradu Qom koji se nalazi na sjeveru zemlje, a gdje je upravo žarište zaraze u toj zemji, prikazuje se dječak koji liže vrata jednog svetišta. Mnogi drugi vjernici taj činsu veličali, prenosi Metro.

Mediji sa zapada prenose apele Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji da bi trebala hitno reagirati zbog Iranaca koji svojim ponašanjem "ugrožavaju i ostatak svijeta".

Ključne riječi

Komentara 6

SE
SemperFidelis
10:16 02.03.2020.

Najstarija civilizacija skoro, zalosno da se nisu puno makli sa mista....

Avatar Admin smetlar
Admin smetlar
12:19 02.03.2020.

zatucani

DU
Deleted user
15:18 02.03.2020.

Ma sam nek cuclaju i ližu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije