Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NUKLEARNI SPOROVI

Iran zbog sumnje na špijunažu pogubio četiri Izraelca

Members of an Iraqi Shi'ite armed group sit in a vehicle after an attack by a drone strike on an Iran-backed militia headquarters in Baghdad
AHMED SAAD/REUTERS
29.01.2024.
u 10:21

Iran je u ponedjeljak izvršio smrtne kazne nad četvero ljudi za koje kaže da su bili povezani s izraelskom obavještajnom operacijom, nakon što je Vrhovni sud odbio njihove žalbe, objavili su izraelski mediji.

Optuženi su za ilegalni ulazak na iranski teritorij iz regije iračkoga Kurdistana kako bi izveli operaciju bombaškog napada u tvornici u Isfahanu koja proizvodi opremu za iransko ministarstvo obrane. Njihova operacija trebala se izvesti u ljeto 2022. u ime izraelskog Mossada, a spriječila ju je iranska obavještajna služba, prema izvješćima.

Iran i Izrael dugogodišnji su neprijatelji i trenutno su u sporu oko iranskoga nuklearnog programa. Izrael optužuje Iran da podržava napade militantnih skupina na njega, a Iran tvrdi da je Izrael počinio brojna ubojstva iranskih dužnosnika i znanstvenika, što Izrael nije niti potvrdio niti negirao.

VEZANI ČLANCI: 

VIDEO: Tri američka vojnika ubijena u napadu u Jordanu, Biden: "Svi koji stoje iza napada će odgovarati"

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije