Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teheran na putu prema izolaciji

Iran odbio prijedlog Međunarodne zajednice

nuklearka
arhiva VL
07.11.2009.
u 15:05

Šef iranske odbora za nacionalnu sigurnost i odbora za vanjsku politiku, Alaeddin Boroujerdi rekao je iranskoj novinskoj agenciji ISNA da je prijedlog Međunarodne zajednice odbačen.

Šef iranske odbora za nacionalnu sigurnost i odbora za vanjsku politiku, Alaeddin Boroujerdi rekao je iranskoj novinskoj agenciji ISNA da je prijedlog Međunarodne zajednice odbačen.

Iran svoj uran neće izvoziti kako bi se u trećim zemljama obogaćivao. Plan Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) kojeg su podržale Rusija, Francuska i SAD neće biti realiziran.

Boroujerdi je dodao kako Iran neće izvoziti svoj uran u druge zemlje kako bi nakon godinu dana dobio određenu količinu obogaćenog urana (20%) kako je to predložilo UN-ovo tijelo za nadzor atomske energije.

Komentara 26

Avatar trunchbull
trunchbull
15:20 07.11.2009.

Iranci su zacrtali svoj cilj - instalirati 54.000 centrifuga za proizvodnju nuklearnoga goriva. Nuklearni program će se prekinuti onda kad to odluči iranski narod, a ne ja, Pero, Mate, Kata i ostali.

KV
KlR_VELIKI
15:30 07.11.2009.

Poznajem dobro Iran, taj narod i njihovu kulturu. Ako oni nešto kažu da će učiniti, onda se toga drže bez ikakvih oscilacija u stavovima ili djelima. Iran je već odavno rekao kako neće popustiti na niti jedan prijedlog koji oduzimaa Iranu legitimno pravo na razvijanje nuklearnog programa, stoga bi ove zemlje trebale shvatiti da tu više nema rasprave.

Avatar trunchbull
trunchbull
15:17 07.11.2009.

Samo naprijed! Idealizam i nepokolebljivost! Uostalom, zašto bih ja jabuke sadio na susjedovoj zemlji povrh prostora na svojoj? Nema smisla, zar ne? Forca!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije