Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Donald Trump:

'Iran mora biti razborit jer uranij se obogaćuje samo iz jednoga razloga'

Donald Trump
Foto: Reuters/PIXSELL
08.07.2019.
u 07:20

Šef američke diplomacije Mike Pompeo zaprijetio je u nedjelju Iranu "snažnijom izolacijom i oštrijim sankcijama" nakon potvrde Teherana da će Iran početi obogaćivati više uranija nego što je dopušteno

Američki predsjednik Donald Trump pozvao je Iran na "razboritost", nakon potvrde te zemlje da počinje obogaćivati uranij iznad razine dogovorene međunarodnim sporazumom o iranskom nuklearnom programu iz 2015. godine.

"Iran mora biti razborit, jer uranij se obogaćuje iz jednoga razloga, a ja vam neću govoriti koji je to razlog. Ali nije dobar", rekao je američki predsjednik novinarima u Morristownu, u državi New Jersey.

Šef američke diplomacije Mike Pompeo zaprijetio je u nedjelju Iranu "snažnijom izolacijom i oštrijim sankcijama" nakon potvrde Teherana da će Iran početi obogaćivati više uranija nego što je dopušteno i tako prekršiti sporazum iz kojega se SAD već povukao.

Riječ je o prvoj američkoj reakciji na iransku najavu o obogaćivanju uranija.

Ključne riječi

Komentara 9

SV
Svarogov
08:36 08.07.2019.

Uran ili Iran ?

TO
Toni66
13:00 08.07.2019.

'Iran mora biti razborit jer uranij se obogaćuje samo iz jednoga razloga' da nebude siromašan... I da bi ga se imalo za pogon izgradnju atomskih centrala ....

DU
Deleted user
08:20 08.07.2019.

Zašto SAD ima pravo na to a Iran nema, koja glupost.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije