Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POGODILE METE

Iran izveo nova probna ispaljivanja balističkih raketa

iran rakete
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
09.03.2016.
u 10:30

Rakete Qadr H i Qadr F ispaljene su iz sjevernog Irana i pogodile mete na jugoistočnoj obali zemlje udaljene 1400 km

Iran je danas izveo dva nova probna ispaljivanja balističkih raketa dometa oko 1400 kilometara, izjavio je drugi čovjek Čuvara revolucije dan nakon sličnog testiranja koje je izazvalo "zabrinutost" Washingtona.

Ispaljivanja su uslijedila nakon probnog ispaljivanja raketa u utorak za koje je američki State Department rekao da će to pitanje potaknuti na Vijeću sigurnosti UN-a.  

Prije dva mjeseca Washington je uveo sankcije poduzećima i pojedincima povezanim s iranskim raketnim programom zbog testa rakete srednjeg dometa Emad izvedenog u listopadu 2015.

Rakete Qadr H i Qadr F ispaljene su iz sjevernog Irana i pogodile mete na jugoistočnoj obali zemlje udaljene 1400 km, izvijestila je službena agencija Irna.

"Projektili ispaljeni danas su rezultat sankcija. Sankcije su pomogle Iranu da razvije balistički program", rekao je general Hossein Salami, zamjenik zapovjednika Čuvara revolucije Irana, kako navodi agencija Fars..

Iranske balističke rakete srednjeg dometa osmišljene su da budu u stanju pogoditi Izrael, rekao je zapovjednik raketnih postrojbi Čuvara revolucije u srijedu.

"Razlog proizvodnje naših raketa dometa 2000 kilometara jest da budu u stanju udariti našeg neprijatelja, cionistički režim, sa sigurne udaljenosti", rekao je brigadni general Amir Ali Hajizadeh.

>> Moskva i Teheran žele jačati vojnu suradnju

>> Iranke voze taksije i sjajne su redateljice

Komentara 11

FO
fortestrada77
15:25 09.03.2016.

Odlično, cijeli Arapski poluotok im je u dometu kao i Pakistan.

BR
Branko102
17:14 09.03.2016.

Iran je stara civilizacija sa kulturom i tradicijom.Za razliku od kazarskih cionističkih dotepenca bez kulture sa lažnim identitetom.

HO
homofob
15:21 09.03.2016.

I onda kada se opravdava sankcije Iranu kao agresivnoj drzavi svi tu nesto pocmu fufljati o iranskoj miroljubivosti! A kada ih jednog dana Izraelci zaista unazade u pocetak muslimanstva tko ce im onda biti kriv? Cionisti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije