Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BORBA S BIROKRATIMA Violeta Sušac ostaje u stanu

Intervencijom J. Kosor deložacija odgođena

11.11.2008.
u 23:17

Deset minuta do 14 sati, kamion za selidbe, policijsko vozilo i ovrhovoditelj stigli su stigli pred Voltino 46. Točno u 14 sati, ozbiljnih lica i šutke zaputili su se na treći kat prema malom stanu u kojem već 17 godina žive prognanica iz Vukovara Violeta Sušac i njezina kći Alisa.

Njihova je namjera bila jasna - deložirati majku i kći iz stana koji im je jedino utočište. Ipak, samo 15-ak minuta kasnije, jednako ozbiljni i ništa razgovorljiviji, ulaze svaki u svoje vozilo i napuštaju Voltino. Deložacija je, koliko se čini, barem za neko vrijeme odgođena.

Bio bi to zakratko „sretni“ epilog priče koju smo objavili a koju je ogorčena Violeta započela sa “Prokleta jesen!”. Jer, u jesen 1991. pod granatama je s kćerkicom morala napustiti Vukovar, a danas, 19 godina kasnije, iz jedinog doma koji ima, ova 34 kvadrata u Zagrebu, s kćeri je tjeraju na ulicu. Stan su dobile od grada Zagreba u vrijeme dok je Domovinski rat još nosio povelju domoljublja i ponosa, a Vukovarci bili pojam patnje i stradavanja.

Tada, s brigom za supruga, koji je kao branitelj Vukovara završio u logoru u Sremskoj Mitrovici, čisteći tuđe stanove, od ova 34 dodijeljena kvadrata stvorila je ugodan dom. S vremenom, njihov se brak raspada, bivši suprug odlazi u neki drugi život, a ona ostaje sama s kćeri.

Slučajno doznaje da bivši suprug od Ministarstva branitelja podiže stambeni kredit na svoje, Violetino i kćerino ime, a ministarstvo o tome obavještava grad Zagreb. Počinje agonija deložacija, a Violeti su uzalud svi dokumenti kojima dokazuje da je bivši suprug kredit podigao nakon razvoda. Ovaj put intervenirala je potpredsjednica Vlade i ministrica Jadranka Kosor.

- Uvjerena sam da je deložacija odgođena zbog moje intervencije Općinskom sudu u Zagrebu i Gradskom uredu za imovinsko-pravne poslove i imovinu grada. Naime, i dalje ću moliti grad Zagreb da se riješi problem gđe Sušac, i svakako ću, koliko god ću moći, nastojati joj pomoći u rješavanju njezina životnog problema - rekla nam je u telefonskom razgovoru Jadranka Kosor.


Potpredsjednici iVvečernjaku hvala

U Večernjaku sam pročitala odgovor Grada, pa ću sutra otići k njima da vidim na koji se način mogu uključiti u natječaj za kupnju stana. A prije svega zahvaljujem potpredsjednici Vlade gđiJadranki Kosor koja se cijelo vrijeme zalagala za nas, ali i Večernjem listu koji je senzibilizirao javnost za naš problem i bio uz nas - kaže Violeta.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije