Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zdravstveni standard

Intenzivni odjel i objedinjeni hitni prijam treba bolnicama 21. stoljeća

intenzivna
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
13.04.2012.
u 15:57

Investicija je vrijedna osam milijuna kuna, a ravnatelju Opće bolnice Karlovac dr. Strikiću ministar zdravlja čestitao je na učinjenom

– Želim stanovnicima sretan Dan županije i neka što rjeđe koriste intenzivnu skrb. Odjel intenzivne skrbi i objedinjeni hitni prijam ono je što treba bolnicama 21. stoljeća. Moderne bolnice pod jednim krovom imaju upravo spomenuta dva ključna mjesta. U većini uređenih država pacijent nakon bolničkog liječenja ide na kućnu njegu. U Hrvatskoj je to još u povojima, ali za mandata pokušat ćemo to promijeniti – rekao je ministar zdravlja Rajko Ostojić na otvorenju Jedinice za intenzivno liječenje Opće bolnice Karlovac. Ravnatelju dr. Nedjeljku Strikiću čestitao je na sjajno odrađenom poslu.

 Svake godine novi odjel

 – Najveće zadovoljstvo i dobit od tog projekta imaju stanovnici Karlovca i Karlovačke županije. Svatko tko dođe na intenzivnu ili popularno zvanu šok-sobu nalazi se u teškom zdravstvenom stanju – kazao je prvi čovjek Opće bolnice Karlovac. Investicija vrijedna osam milijuna kuna i samo uređenje trajalo je osam mjeseci. Karlovački župan Ivan Vučić napomenuo je da se time nastavlja dobra praksa da se svake godine uredi jedan bolnički odjel.

Nakon otvaranja novog bolničkog odjela, ministar zdravlja razgovarao je sa županom i ravnateljima županijskih zdravstvenih ustanova o aktualnim poteškoćama. Kao pet ključnih problema izdvojeni su mreža medicine rada, daljnje razvijanje njege u kući, nabava CT-a za Opću bolnicu Ogulin, što će ministarstvo sufinancirati s pedeset posto, uređenje objedinjenog hitnog prijama u toj ustanovi, kao i rješavanje problema prostora Poliklinike za rehabilitaciju slušanja i govora SUVAG.

 Uključiti tri ministarstva

Riječ je o ustanovi u koju na tretman godišnje dolazi više od 1500 pacijenata, starih od dvije do preko sedamdeset godina iz brojnih županija, a već su godinama podstanari u vrtiću Gaza.

 – To je kompleksan problem, čije rješavanje uključuje rad županije i tri ministarstva. Ujedno je i ekstremno važan jer je SUVAG značajan ne samo za Karlovac, nego i za šire područje Hrvatske, sve do Šibensko-kninske županije – rekao je ministar Ostojić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije