Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spas za Klub

Inkubator za mlade igrače i poligon za one iz Južne Amerike

nogomet
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
19.12.2011.
u 13:02

Pitanje je što će reći vrh lokalnog HDZ-a koji je dosad kontrolirao rad kluba, ali mnogi vjeruju da je to način da se riješe svoje “igračke”

Karlovac će se u prijelaznom roku pojačati s dva Portugalca, konkurenciju u vrhu napada zaoštrit će angažman mladog Brazilca, a trener Damir Petravić novu će ekipu pokušati uigrati na pripremama u turskoj Antaliji gdje se pripremaju bogatiji klubovi.

Klub se mora privatizirati

Priča je ovo koja za mnoge Karlovčane, a pogotovo nogometaše koji su već mjesecima bez plaće, izgleda kao znanstvena fantastika. Ipak, ona nije daleko od ostvarenja nakon što su prošlog tjedna u Karlovcu boravili predstavnici njemačke menadžerske tvrtke Haag Sportmanagment i razgovarali o mogućnosti ulaganja ili preuzimanja kluba. To bi bio spas za NK Karlovac, posebno u sadašnjem teškom trenutku kada policija istražuje klub, a anonimno pismo upućeno USKOK-u teško optužuje bivše vodstvo za namještanje utakmice. Iako je nakon razgovora predsjednik Amirudin Talakić rekao tek da je zadovoljan smjerom u kojem idu razgovori, neki su detalji tajnih pregovora koji se nastavljaju danas, procurili u javnost. Tako bi Nijemci Karlovac željeli vidjeti kao inkubator mladih igrača koji bi služio i kao poligon za mlade Južnoamerikance. Nakon privikavanja na Europu lakše bi se snalazili u bogatijim klubovima.

 – Ponuda iz Njemačke zaista je bajkovita, posebno kada se zna da klubu prijeti pad u županijsku ligu. To što bi Nijemci postali vlasnici ne smatram problemom, jer se ionako u zadnje vrijeme govorilo da se klub za dvije godine mora privatizirati ako želi opstati – rekao nam je jedan nogometni dužnosnik. Pitanje je što će na sve reći vrh lokalnog HDZ-a koji je dosad kontrolirao rad kluba. No, kako mnogi stranku prozivaju za sadašnje stanje u Karlovcu, vjeruju da će se i HDZ ovako lakše riješiti svoje “igračke”. S druge strane igrači i dalje čekaju svoj novac.

 Igrači čekaju novce

– Svi su igrači otišli kućama osim mene i Novakovića. Nitko nas iz kluba nije zvao, vjerojatno se čeka rasplet situacije. Novce još nismo dobili, a o potencijalnim investitorima znam samo ono što sam pročitao u novinama. Bilo bi lijepo da se projekt i ostvari – rekao je Matija Štefančić, kapetan Karlovca.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije