Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MULTIFAKTORSKO AUTENTIFIKACIJSKO RJEŠENJE

Infobip predstavio novi proizvod razvijen s lokalnim partnerima za globalno tržište

01.09.2023.
u 11:26

Proizvod je rezultat kombinacije postojećih znanja i tehnologija unutar Infobipa, ali obogaćen novim značajkama i funkcionalnostima koji su povećali kvalitetu korisničkog iskustva i razinu sigurnosti

Infobip, globalno najpovezanija cloud komunikacijska platforma i vodeća IT kompanija u regiji, u novouređenom je Quantumu u Vodnjanu predstavila multifaktorsku autentifikaciju - novi proizvod koji zbog naprednih značajki i visoke razine sigurnosti ima globalni potencijal.

Proizvod je rezultat kombinacije postojećih znanja i tehnologija unutar Infobipa, ali obogaćen novim značajkama i funkcionalnostima koji su povećali kvalitetu korisničkog iskustva i razinu sigurnosti. Razvijen u suradnji s partnerima Send d.o.o. i Poduzetnički akcelerator Split d.o.o., ovaj proizvod predstavlja značajno poboljšanje dosadašnjih modela autentifikacije pristupa osjetljivim IT sustavima primarno putem pametnog telefona.

„Infobipova multifaktorska autentifikacijska rješenje je koje podiže standard sigurnosti na višu razinu. Jednostavna lozinka više nije dovoljna kako bi se osigurala prava sigurnost naših računa. Naše rješenje korisnicima omogućuje autentifikaciju kroz tri smjera – putem mobilne mreže, biometrijom i verifikacijom sadržaja“, rekao je Damir Prusac, potpredsjednik Infobipa za inženjerstvo.

Autentifikacija putem mobilne mreže, zbog korištenja podatkovne mreže operatora za verifikaciju broja telefona i nepostojanja PIN-a, minimizira mogućnost digitalnog napada i osigurava visoku razinu zaštite komunikacije. Biometrijska autentifikacija prepoznaje lice u čak 36 točaka na temelju čega preciznije rade izračun vektora i brže uspoređuju razlike lica pri tome verificirajući sadržaj skeniranih slika i dokumenata.

Ovo je inovativno rješenje razvijeno za IT sustave unutar područja Sigurnost u sklopu strategije pametne specijalizacije (S3). Projekt je sufinanciran sa 14.996.148,91 kn od strane Europske unije iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Ukupna vrijednost projekta iznosi 47.865.681,60 kn.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije