Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Raste broj žrtava

Indonezijski potres uzeo 387 života, stotine tisuća ljudi bez vode, hrane i lijekova

potres u Indoneziji
Foto: Reuters/Pixsell
1/2
11.08.2018.
u 11:18

Deseci tisuća kuća, džamija i tvrtki uništeni su prošle nedjelje u potresu jačine 6,9

Broj mrtvih u potresu na indonezijskom otoku Lomboku popeo se na 387 osoba, objavile su vlasti u subotu, dodajući kako stotine tisuća raseljenih osoba još nemaju tekuće vode, hrane ni lijekova.

Deseci tisuća kuća, džamija i tvrtki uništeni su prošle nedjelje u potresu jačine 6,9

"Predviđa se da će broj mrtvih rasti jer su žrtve vjerojatno još pod nanosima blata i ruševinama", kazao je glasnogovornik indonezijske nacionalne agencije zadužene za prirodne katastrofe Sutopo Purwo Nugroho.

potres u Indoneziji
1/10

Broj osoba primoranih da napuste domove popeo se na 387.000, dodao je glasnogovornik ustvrdivši približno 13.000 ozlijeđenih

Dvije osobe su poginule u potresu na susjednom otoku Baliju.

Većina raseljenih osoba spava pod šatorima ili ceradama postavljenima blizu ruševina njihovih kuća ili skloništa. Medicinski punktovi brinu o ozlijeđenima. 

Šest dana nakon potresa neki još nisu primili pomoć, posebice u planinskim područjima na sjeveru.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije