Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
uhitili ga specijalci

Incident u Sloveniji: Muškarac upao u azilantski dom i prijetio da će se raznijeti

Ilustracija
Pixabay/Ilustracija
20.10.2023.
u 12:36

Međuresorna skupina za terorizam ovaj je tjedan privremeno podigla ocjenu terorističke opasnosti s niske na srednju

Specijalna jedinica policije intervenirala je sinoć u azilantskom domu Vič u Sloveniji, nakon što je muškarac navodno prijetio da će raznijeti. Policija, prema informacijama portala 24ur, tretira incident kao teroristički čin. Muškarac je u konačnici uhićen. 

Prema neslužbenim informacijama istog portala, oko 23 sata muškarac je ušao u zgradu i počeo prijetiti. Pritom je navodno uzviknuo "Alah akbar".

VEZANI ČLANCI:

Međuresorna skupina za terorizam ovaj je tjedan privremeno podigla ocjenu terorističke opasnosti s niske na srednju. Nadležna tijela koja sudjeluju u radu Međuresorne radne skupine ocijenila su "da je privremeno povećanje razine terorističke opasnosti nužno zbog aktualne zaoštrene sigurnosne situacije u Europi i na Bliskom istoku te brojnih poziva terorističkih organizacija na provođenje terorističkih i drugih nasilnih akcija".

Podsjetimo, Slovenija je jučer odlučila i da će od subote, 21. listopada, uvesti kontrolu na granicama s Hrvatskom i Mađarskom. 

VIDEO Premijer Andrej Plenković se osvrnuo na situaciju oko suspenzije Schengena

Ključne riječi

Komentara 1

NE
Nemanadimak
12:51 20.10.2023.

Eto vam ga cuvanje granoce pa ovi su vam vec tam, bezveze sada kontrolirate granice. Kao kad je krenila Korona, svi su cekali da se pojave prvi slucaji kako bi zatvorili granice. Granice su trebali zatvoriti prije nego je nastao problem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije