Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U Pakracu

Incident u bolnici: Sestrama u kavu ubacili tablete za mokrenje

Bolnica u Pakracu
Foto: Franjo Lepan/PIXSELL
18.02.2015.
u 23:23

O svemu je obaviještena i policija koja utvrđuje ima li elemenata prekršaja ili kaznenog djela.

Dvjema medicinskim sestrama s internog odjela bolnice u Pakracu netko je, sumnja se, u cappuccino stavio tablete za mokrenje. Kako je za 034portal.hr ispričao zamjenik sanacijskog upravitelja Krunoslav Kelemen, prijavljeno je da su dvije sestre u prijepodnevnoj smjeni u petak imale zdravstvenih poteškoća te da su često morale ići mokriti.

Jedna od njih je u daruvarskom Domu zdravlja zatražila medicinsku pomoć.

Kelemen je rekao da te tablete same po sebi nisu opasne, ali da mogu biti. – Sve ovisi o konstituciji i stanju organizma. Pojačano mokrenje izaziva gubitak kalija u organizmu, što može dovesti do grčenja mišića pa time i srčanog te u najgorem slučaju može doći do zastoja rada srca – objasnio je Kelemen.

Medicinske sestre su mlađe dobi pa se ne isključuje mogućnost nečije neslane šale, a zbog incidenta sutra će u pakračkoj bolnici biti održan sastanak svih zaposlenika.

O svemu je obaviještena i policija koja utvrđuje ima li elemenata prekršaja ili kaznenog djela.

>> KBC Rebro izgubio više od tisuću nalaza

>> Zbog sabotaže morali otkazati sve operacije u bolnici?

>> Gospić: Liječnici se potukli nad umirućom djevojčicom

Komentara 15

OB
ObrenM
23:44 18.02.2015.

Biti ce ovo jos jedan uspjeh nasih istraznih organa,ako se ovo proglasi za prekrsaj,a ne za kazneno djelo.Maloumna osoba je ugrozila ne samo zivote djelatnica nego indirektno i zivote pacijenata,kojima oboljele sestre nisu mogle pomoci.Objaviti podatke o pocinitelju i dati mu otkaz,osobito ako je djelatnik bolnice.

Avatar ankabutorac
ankabutorac
07:44 19.02.2015.

Ima ovdje dosta glupih i uvredjajucih komentara...zamislite si ovaj scenario: bolesnik treba hitno pomoc, al sestre cekaju u repu pred zahodom da se popiskiju, neke vec imaju grceve ...dal bi se i onda smijali i rekli neko se samo nasalio....

DU
Deleted user
01:08 19.02.2015.

Smanjite dozivljaj, nema zdravstvene ustanove, ne samo u HR, gdje se slicna fora ne primjenjuje i u apsolutnoj vecini slucajeva je rijec o sali, ponekad i o bezazlenoj "osveti". Znam iz prve ruke i samo se mogu nasmijati na ovo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije