Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEHNIČKE POTEŠKOĆE

INA: Potrebne količine plina isporučit će nam Mađarska

\'180809 RIJEKA REGIJA PLATFORMA PRED VIKTOROM LENECEM U RIJECI............\'
Pixsell
Autori: am/VLM, tl/VLM
07.02.2012.
u 17:51

Proizvodnja plina obustavljena je na šest od 16 platformi u sjevernom Jadranu, objavili su u Ini

Ina je objavila da je zbog tehničkih poteškoća na plinskim poljima u sjevernom Jadranu proizvodnja plina privremeno smanjena.

Redukcija proizvodnje plina samo je jedna u nizu od posljedica koje su uzrokovali loši vremenski uvjeti u zemlji. Uslijed niskih temperatura došlo je do pada napajanja energijom Inagip-ovih platformi IKA A pa je proizvodnja plina obustavljena na ukupno šest od 16 platformi u sjevernom Jadranu. Inagip radi na uklanjanju tehničkih poteškoća kako bi se napajanje energijom uspostavilo u najkraćem mogućem roku. Nažalost, pristup platformama trenutačno je onemogućen zbog izrazito nepovoljnog vremena.

Proizvodnja u sjevernom Jadranu trenutačno je smanjena sa 3,3 milijuna m3/dan na 1,3 milijuna m3/dan. Zbog jučerašnje rekordne potrošnje plina, koja je dosegla rekordnu razinu od 16,5 milijuna kubičnih metara dnevno, Prirodni je plin kontaktirao velike industrijske potrošače te u dogovoru s njima smanjio isporuke plina HEP-u, Rafineriji nafte Rijeka i Petrokemiji do uspostavljanja redovite proizvodnje u sjevernom Jadranu.

To je učinjeno da bi se osigurala nesmetana opskrba kućanstava, bolnica, škola, vrtića i ostalih javnih ustanova koje će imati dovoljne količine plina.

No, kako su nam rekli u Ini, s Mađarskom su dogovorene isporuke potrebne količine plina i od srijede se postupno ukida režim smanjene isporuke Rafineriji Rijeka, HEP-u i Petrokemiji.

Komentara 31

OB
-obrisani-
18:08 07.02.2012.

\"Nestašica\" + velika potražnja = skup proizvod...

MC
morski covik5
18:14 07.02.2012.

Pa jel\' zbog rekordne potrosnje plina ili struje? Jel zbog loseg vremena!? Pa ovaj clanak ne mos\' uvatit ni za glavu ni za rep!

K1
k1milica
18:16 07.02.2012.

ja sam sa sjevernog jadrana iz zatucanog siromasanog sela zvanog rovinj i nemamo plin........ali imamo plinovod .....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije