Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zakuhava se u Grčkoj

Imigranti u prosvjedu: Grčka je otvorila konc-logore!

atena
REUTERS
25.08.2012.
u 23:03

Desetak tisuća imigranata marširalo je ulicama Atene, bjesneći zbog policijskih racija i sve češćih rasističkih napada

Desetak tisuća imigranata marširalo je tijekom vikenda ulicama Atene bjesneći zbog policijskih racija i sve češćih rasističkih napada.

U najvećem antirasističkom prosvjedu u Ateni, demonstranti su se okupili ispred zgrade parlamenta s transparentima na kojima je pisalo “Ne islamofobiji” i “Neonacisti van!”

Tenzije između imigranata i Grka naglo su porasle posljednjih mjeseci kako se produbljuje grčka kriza, a prosvjedi su održani dan nakon što je policija privela stotine imigranata bez dokumenata u gradu Korintu.

Lov na ilegalne imigrante traje u cijeloj Grčkoj, a policija uhićene zatvara u bivši vojni logor. Takav je potez policije razbjesnio lokalne vlasti i mještane koji su se okupili ispred logora prosvjedujući zbog pretvaranja logora u pritvorsku jedinicu za imigrante.

- Učinit ćemo sve što možemo kako bismo spriječili tu nesreću. Ne želimo da logor u centru grada, u blizini gusto naseljenih područja, postane pritvorska jedinica - rekao je gradonačelnik Korinta Aleksandros Pnevmatikos

Ključne riječi

Komentara 58

KA
Karas
23:33 25.08.2012.

Bravo !!!!!! Svi su oni dosli dobrovoljno u GR,nitko ih nije zvao...ako im se ne svidja neka idu svojim kucama !!!! Tako bi trebalo u cijeloj EU !!!!!!

PE
peugeot
23:34 25.08.2012.

Dosta je i previse Grcima njihoove vlastite muke i preteskog zivota zadnjih godina. Samo im jos treba armija Pakistanaca i ostalih koji su ilegalnim putem dosli u Grcku da domacinima dodatno zagorcavaju zivot. Nemaju nikakvog posla niti radne kvalifikacije, a dosli su u zemlju u kojoj se masovno s posla otpustaju Grci po zahtjevu EU. Buduci da nemaju ni radne kvalifikacije ni posla kradu zenama u Ateni torbice, trgaju im s vrata zlatne lancice, upadaju u kuce Atenjana i pokradu im sve sto stignu. Pakistanci se sluze rjecju rasizam da bi prikrili pravo stanje stvari - Grcima oni ne trebaju, samo su im dodatni teret na muku i - nista vise.

CA
cactus
23:24 25.08.2012.

nevidi se niti jedna žena

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije