Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA GRANICI SA SLOVENIJOM

Migrant ga napao kolcem, policajac pucao u zemlju

Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/4
06.06.2018.
u 21:38

Jedan od njih napao je policajca kolcem koji je imao u ruci zbog čega je policajac pucao u zemlju.

Nisu prošla ni tri dana otkako je ministar Davor Božinović, komentirajući na HTV-u prošlotjednu pucnjavu policije kod Donjeg Srba na kombi s migrantima u kojoj je ranjeno dvoje djece, kazao da “moramo računati da se to i u budućnosti može događati”, a jučer izjutra policajac je pucao u blizini malograničnog prijelaza Prilišće, na samoj obali Kupe. Policija objašnjava da je njihov kolega iz postaje u Dugoj Resi hicima u zemlju htio preplašiti migranta iz Irana koji ga je kanio odalamiti kolcem.     

– Reagirao je pravodobno, zakonito i na vrijeme. Naime, odmah nakon što je uočio grupu od četvero muškaraca da ilegalno prelaze granicu prema Sloveniji, zapovjedio je muškarcu koji je još bio na hrvatskoj obali da stane, no umjesto toga, migrant je kolcem krenuo u napad – objasnio je Josip Ćelić, načelnik PU karlovačke.

Od četvorice migranata dvojica su u tom trenutku već prešla na teritorij Slovenije i za njima traga slovenska policija, dok je četvrti migrant pobjegao i obje ga policije traže. Na tom dijelu granice Slovenci su postavili bodljikavu žicu, no ni ona, očito, nije prepreka migrantima koji nalaze način da je zaobiđu ili ipak prijeđu.

Kristina Stedul Fabac/PIXSELL Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/11

– Policija je u redovnoj službi opremljena i zaštićena svom propisanom opremom i sredstvima za rad, što uključuje i vatreno oružje, a policijski službenici znaju koja je zakonita upotreba vatrenog oružja – dodao je Ćelić.

Sindikat policije Hrvatske postupanje policajca ocijenio je profesionalnim. Navode da “policijski službenici svoj posao odrađuju vrhunski i iznad očekivanja, često i bez potpore javnosti, koja je nužna, a u cilju zaštite državne granice, građana i državnog poretka RH”.

Gotovo tri su godine prošle otkako je počela migrantska kriza, do sada nije bilo pucnjave, ali incidenata jest. Drugog dana krize skupina migranata koja u Slavoniji nije uspjela ući u vlak za Sloveniju ljutito je krenula pješice uz željezničku prugu. Kako bi ih zaustavili, na put im je stalo 15-ak policajaca odjevenih u kratke polo-majice. Poslije kratkog naguravanja muškarci, koji su bili na čelu te skupine, odjednom su se razdvojili i pustili ispred sebe žene. U policiji su poslije ovoga događaja očigledno postali svjesniji mogućih opasnosti pa su od toga dana interventni policajci bili pod punom opremom.

 

Komentara 104

Avatar drenter977
drenter977
12:30 06.06.2018.

Pocelo je, pocelo... Sad zamislite sta ce biti kad stotine tisuca tog afroazijskog olosa puste u RH-to treba sprijeciti pod svaku cijenu

Avatar Vukomerec
Vukomerec
13:00 06.06.2018.

Žicu na granicu, vojsku na granicu, pucati kad god vojska i policija procijene da je potrebno. Austrija i Slovenija su nas danas zamolile da izvedemo vojsku na granicu! Što se čeka?

HE
hr.eu
12:45 06.06.2018.

Pitanje je trenutka kada će hrvatski policajac biti ubijen na granici. Sve zbog fotelje utovljenog briselskog anemičara koji uporno odbija vojsku i žicu na granici jer je, kao mason nižeg reda, obećao gospodarima tame u Briselu da će u Hrvatskoj naseliti barem pola milijuna muslimana kako bi razbio nacionalnu homogenost i uklonio KRIŽ i KRŠĆANSTVO u našoj zemlji kao konačni cilj. Da to nije tako, odavno bi na granici bila žica (bar na kritičnim djelovima) i vojska tj. udružene EU vojno-policijske snage s dopuštenjem da otvaraju vatru bez upozorenja!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije