Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čestitamo!

Imamo pobjednika projekta Učim s gospodinom Finom: 15.000 kuna odlazi u Varaždin!

Učim s Gospodinom Finom
Native tim VL
07.02.2022.
u 16:39

U velikom edukativnom projektu UMFO-a i Večernjeg lista sudjelovalo je 222 rada. Konkurencija je bila izuzetno velika!

Od listopada prošle godine pa sve veljače 2022. godine osnovnoškolci i njihovi mentori diljem Republike Hrvatske natjecali su se u velikom edukativnom projektu financijske pismenosti, Učim s gospodinom Finom. Stručni žiri nakon detaljne analize odabrao je pobjednički tim čijoj školi ide velika nagrada– 15.000 kuna!

Učim s gospodinom Finom edukativni je projekt koji je Večernji list u partnerstvu s UMFO-om – Udrugom društava za upravljanje mirovinskim fondovima i u ovoj školskoj godini 2021./2022. nastavio za učenike osnovnih škola.

Uz nositelja projekta, podršku ovom važnom segmentu obrazovanja, financijskoj pismenosti, dali su Ministarstvo obrazovanja i Agencija za odgoj i obrazovanje. Projektu se uključio i UNICEF predstavljajući svoj program ZABUM, te Zagrebačka škola ekonomije i managementa kao stručni edukativni partner.

Kroz četiri modula koje su spretno vodile Nikol Šćrbec sa ZŠEM-a i voditeljica Lucija Helena Kajić pokušala se podići razina svijesti o važnosti upravljanja financijama, osvijestiti mlade od najranije dobi o važnosti štednje i donošenju pravilnih financijskih odluka za budućnost i mirovinu.

Kako izgleda život gospodina Fina?

Nakon što su odgledali četiri modula, učenici su dobili zahtjevan kreativni zadatak u čijoj realizaciji im je pomagao njihov profesor-mentor. Timovi su trebali oživjeti gospodina Fina, glavnu maskotu i lika projekta, a ujedno i prikazati u kreativnom videozapisu kako izgleda njegov život do mirovine.

U kreativnom natječaju sudjelovalo je ukupno 222 rada tj. kreativnih videouradaka. Stručni žiri koji se sastojao od pet članova nakon pomnog razmatranja odabrao je pobjednika!

Prvo mjesto osvojila je Katolička škola Svete Uršule i Tim 2. Svojim kreativnim radom osvojili su najviše bodova među poslanim radovima te 15.000 kuna ide u Varaždin! Čestitamo!

Osim prvog mjesta i glavne nagrade, naredna četiri mjesta isto će dobiti utješne nagrade za sudjelovanje u projektu i odlične radove. Drugo mjesto osvojio je FIN-tim i Osnovna škola Antuna Bauera iz Vukovara, a treće Osnovna škola Turanj i tim Kamat-Car. Četvrto mjesto pripalo je Osnovnoj školi Fažana i timu Mići kunići, a posljednje, peto mjesto dobila je Osnovna škola Mladost iz Zagreba te tim Petice.
 

MJESTO

OSNOVNA
ŠKOLA

IME TIMA

ČLANOVI TIMA

MENTOR

BODOVI

1

Katolička osnovna škola Svete Uršule, Varaždin

Tim 2

Maria Klarić, Paula Malbašić i Katarina Malbašić

Krunoslav Habunek

1540

2

Osnovna škola Antuna Bauera, Vukovar

FIN-tim

Anamarija Glavaš, Renata Selak, Petra Ljubas, Paola Mrvoš, Petra Mrvoš, Borna Markasović Hasanec

Ivana Dragšić

1495

3

Osnovna škola Turanj

Kamat-Car

Lana Bežan,Lucija Britvec,Luka Gojak, Anja Kranjčec, Lorena Latas, Ivan Topić

Vlatka Fink Radaković

1435

4

Osnovna škola Fažana

Mići kunići

Leana Žunić, Lucija Travešić, Natalija Giačić, Leona Magdalena Filipović, Dunja Buršić, Karlo Krčelić

Vanja Vekić

1400

5

Osnovna škola Mladost, Zagreb

Petice

Ana Gabrić Gregurić, Raul Mihalić, Gabriel Dorotić Džolić, Neo Petek, Erika Meglaj, Eva Puljić

Ingrid Sokolović

1340

 

Edukativni projekt Učim s Gospodinom Finom namijenjen je učenicima od petog do osmog razreda osnovne škole, ali mnoga korisna i nova znanja kroz ovaj projekt mogli su usvojiti i nastavnici, prosvjetni djelatnici, ali i roditelji.

Dragi učenici, profesori i mentori te osnovne škole diljem Republike Hrvatske, hvala vam na ovako velikom odazivu te sudjelovanju u projektu! I ne zaboravite poznatu krilaticu; Učim, štedim, znam da vrijedim!

Sadržaj nastao u suradnji s UMFO-om.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije