Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Znaju kako dalje

Imamo plan, da bi pokrili troškove grijanje će minimalo poskupjeti!

'09.05.2012., Karlovac - U Gradskoj tvrtki Toplana zbog blokade racuna i velikih dugovanja biti ce proglasen stecaj. Osniva se nova tvrtka pod nazivom Gradska Toplana. Photo: Kristina Stedul Fabac/PIX
'Kristina Stedul-Fabac/PIXSELL'
30.06.2012.
u 11:06

Osim nove cijene, koja će se utvrditi na osnovu procjena financija, smanjit će se i vozni park, ali i zamijeniti dotrajali vrelovodi

Imam plan rada – odgovara direktor Gradske Toplane d.o.o Inoslav Latković (HDZ) na optužbe oporbe i javnosti da nema strateški dokumenta za daljnje poslovanje nove tvrtke.

 Milijunska ulaganja

 Ona je ugovorom o zakupu od stare Toplane preuzela upravljanje nekretninama, pokretninama i kotlovnicama. Latković navodi da je utvrđena organizacija rada s nužnim kadrom, ne bi li se uštedjelo na troškovima osoblja.

 – Plan je smanjiti vozni park, a to znači odreći se dostavnog vozila, velikog kamiona s dizalicom i novog Golfa. Napravit će se procjena financija i na osnovu toga zatražiti minimalno poskupljenje grijanja da bi se pokrili osnovni troškovi – napominje Latković. Dodaje da se prije jeseni planira uložiti 322.217,70 kuna za zamjenu dijelova vrelovodnog sustava, a 370.000 kuna za sanaciju kotlova.

 – Sljedeće godine uložit ćemo oko tri milijuna kuna u zamjenu 13 dionica vrelovoda, servis i popravak svih ventila u šahtovima, a 3,258.000,00 kuna u plinofikaciju jednog malog kotla. Godinu poslije ćemo isto uložiti oko tri milijuna kuna u zamjenu deset dionica vrelovoda ukupne dužine oko dva kilometra te također popravak svih ventila u šahtovima – nabraja direktor predviđene poslove.

Posebno naglašava da će paziti da se štedi na svim područjima rada. Aktivno će komunicirati s predstavnicima upravitelja zgrada, upraviteljima i korisnicima, koje će savjetovati kako štedjeti, i što je vrlo važno, osigurati stalnu opskrbu toplinskom energijom za sve korisnike. Negira optužbe radnika da je svojevremeno umanjivao članovima svoje obitelji račune za grijanje.

 – Tako nešto nikad nisam radio, niti bih to učinio. Nisam se služio tim programima niti imao pristup bazama podataka – kaže Latković. Na prozivke da nije platio 3.500 kuna za šest mjeseci grijanja dok nije imenovan direktorom nove tvrtke, odgovara da je to bilo iz razloga što je morao platiti skupu operaciju zbog bolesti.

 – Uredan platiša sam bio i ostat ću – tvrdi Latković.

 U javnosti se spominje i da je fiktivno prijavljen na Jelašima, području od posebne državne skrbi, kako bi mogao ostvarivati pravo na povrat poreza.

 Nitko ne pita za 43 radnika

 – Tu adresu jednostavno tijekom godina nisam promijenio. Otkada stanujem u Grabriku, ne koristim povrat poreza – dodaje direktor Gradske Toplane.

 Ugovore o radu s novom tvrtkom potpisalo je dosad 27 radnika Toplane. Latković odbacuje optužbe da je zaposlenike podijelio na podobne, koji su dobili ugovore o radu, i nepodobne, koji i dalje čekaju ugovore ili stečajnog upravitelja.

 – Zaposlenici su osnovni kadrovi potrebni za ishođenje dozvola. Ne znam tko je u kojoj stranci, niti je to važno. Oni koji moraju pričekati nekoliko tjedana da se to dogodi su uistinu u teškoj situaciji – odgovara. Međutim, zaposlenici u upozoravaju da je ugovor potpisalo njih 29, dok je preostalih 43 potpuno obespravljeno i za njih nitko ne pokazuje interes.

 –Politički moćnici koji su Toplanu i doveli u ovakvo katastrofalno stanje šalju poruke preko medija i obećavaju zbrinjavanje u drugim gradskim tvrtkama. Čini se da je najviše socijalno osvještena tvrtka Vodovod i kanalizacija. No, gdje su sada zagovaratelji i borci za radnička prava– pitaju se ogorčeni radnici.

Ključne riječi

Komentara 2

N6
ninja 69
10:49 02.07.2012.

I ja imam plan. Poslati USKOK i reviziju da istraže gdje je išao uplaćeni novac za grijanje, da li je dio odlazio u NK Klc, koliko je otpisano dugova koje pravna služba nije ni utuživala (zastara) i da utvrde ostalo... Nakon toga obračunati štetu (dug) i naplatiti odgovornim osobama i uzeti im sve od imovine (također i njihovoj djeci, unucima i ostaloj rodbini). Vidi se koliko su direktori nesposobni i nikakvi, jer kad je potrebno doći do novaca, odluka je da se poskupljuje. Takav plan znaju napraviti učenici iz osnovnih škola.

MP
Mr.Pravda
15:16 02.07.2012.

novce za grijanje su uzeli,no nisu grijali,demokratski,okupljanje propalih direktora i davanja velikih placa,zna se hdz,placanje nerada i nesposobnosti,sramota

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije