Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjeverna Koreja:

'Imamo najnapredniji sustav zaštite ljudskih prava u svijetu'

kim jong-un
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
13.09.2014.
u 17:24

"Korejci uživaju u vrijednom i sretnom životu bez socijalnih i političkih nesigurnosti, pomažu jedni drugima i dijele veselje i tugu pod sloganom 'svi za jednog i jedan za sve'", stoji u izvješću

Sjeverna Koreja, država koju mnogi nazivaju "najizoliranijom u svijetu", danas je objavila da ima "najnapredniji sustav zaštite ljudskih prava" te dodala kako svi njezini građani imaju pristup besplatnom obrazovanju, besplatnoj zdravstvenoj zaštiti i besplatnom stanovanju, piše BNONews.

Taj izvještaj sjevernokorejske Udruge za istraživanje ljudskih prava je odgovor na ocjenu UN-a da se kršenja ljudskih prava u Sjevernoj Koreji ne mogu usporediti sa niti jednom drugom državom svijeta.

U danas objavljenom izvještaju stoji da državljani Sjeverne Koreje vode sretne živote jer uživaju u slobodi i ljudskim pravima. "Korejci uživaju u vrijednom i sretnom životu bez socijalnih i političkih nesigurnosti, pomažu jedni drugima i dijele veselje i tugu pod sloganom 'svi za jednog i jedan za sve'", stoji u izvješću. Nadalje se navodi kako stanovnici imaju pristup "jako jeftinoj hrani" te uživaju u slobodi govora i tiska, iako sve medije kontrolira država. 

>>Papa Franjo komunističkim državama: Kršćani ne dolaze radi osvajanja

>>Papa Franjo: Odbacite nehumane ekonomske oblike

Komentara 44

HR
hrxxx111
17:56 13.09.2014.

sigurno su nekad ovako pisali i o jugoslaviji.

Avatar TvojUjko
TvojUjko
17:36 13.09.2014.

Večinu nas komentatora s Večernjeg lista, da smo u S. Koreji, bili bi smakuti..

MK
marcel.kocan
17:50 13.09.2014.

besplatno obrazovanje, besplatno zdravstveno i besplatno stanovanje su odlike života u sjevernoj koreji i na kubi, koje razumiju domaći ljevičari i studenti FFZG-a, ali ne i kubanske i sjevernokorejske izbjeglice koje riskiraju život da bi preko minskih polja ili moraa punog morskih pasa dospjeli u zemlje u kojima toga nema, ali zato ima slobode, hrane, novca...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije