Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAGREPČANKA CIJEPLJENA AstraZenecom:

'Imala sam emboliju pluća i imam tri stenta. Ne bojim se! Cijepit ću se i drugom dozom'

U sportskom centru Zamet počelo masovno cijepljenje gradjana
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/7
16.03.2021.
u 10:04

Cijepila sam se AstraZenecom 26. veljače jer sam kronični bolesnik i nisam imala nikakve nuspojave osim što me boljela ruka", kazala je 50-godišnjakinja za Večernji list

Nakon što je niz zemalja obustavilo cijepljenje AstraZenecom zbog straha u vezi sa zgrušavanjem krvi, EMA je sazvala hitan sastanak u četvrtak. U Hrvatskoj je do sada prijavljeno nešto više od 1500 nuspojava cijepljenja. Najviše ih je na Pfizerovo cjepivo, zatim na AstraZenecu i Modernu. Hrvatska je u drugoj fazi cijepljenja, kada su prioritet osobe starije životne dobi i kronični bolesnici.

No, građani su sve više skeptični oko cjepiva AstraZenece. Postali su sumnjičavi, a neki i odbijaju cjepivo. Razgovarali smo s jednom 50-godišnjakinjom koja je preboljela emboliju pluća i sklona je, kako kaže, trombozi. Osim toga ugrađena su joj tri stenta. 

"Kao 44-godišnjalinja bila sam zdrava kao dren, nikada nisam pila nikakve lijekove, ništa. Dobila sam trombozu nakon rutinske operacije koljena 2015. godine koja je dovela do obostrane plućne embolije. Jedva sam se izvukla. To se svakome može dogoditi", kazala je 50-godišnjakinja.    

"Cijepila sam se AstraZenecom 26. veljače jer sam kronični bolesnik i nisam imala nikakve nuspojave osim što me boljela ruka", kazala je 50-godišnjakinja za Večernji list. Drugu dozu, kako su joj rekli, treba primiti u svibnju.

Na pitanje boji li se što se cijepila upravo ovim cjepivom, kaže: 

"Ne, ne bojim se. Zašto bih se bojala? Ako kažu da se trebamo cijepiti i da je to bolje, zašto stvarati paniku. Ja ću se cijepiti drugi put zato što smatram su te nuspojave došle kao posljedica nečega drugog. O čemu pričamo? Ni jedno cjepivo nije sigurno. Ni djecu kad cijepiš nisi siguran za nuspojave, a cijepimo se svi godinama drugim cjepivima. U krajnjoj liniji pijem Andol 100, to mi je jedna od terapija koju ne smijem propustiti", kazala je.

Cijepila se, kaže, u Domu zdravlja u Runjaninovoj u Zagrebu. 

"Nakon cijepljenja morala sam 15 minuta sjediti iako nisam alergična. Oni koji su alergični na bilo koji lijek morali su sjediti pola sata. Čekala sam tri i pol minute na cijepljenje. Odlično je organizirano. Bilo je puno ljudi starije životne dobi", dodala je. 

Podsjetimo, u četvrtak je sazvan hitan sastanak EMA -e o AstraZeneci. 

"Sigurnosni odbor EMA-e  pomnije će proučiti informacije i sazvati izvanrednu sjednicu u četvrtak 18. ožujka kako bi izvukao zaključak iz prikupljenih informacija i predložio druge mjere koje bi mogle biti nužne", navodi se u priopćenju agencije. 

Nekoliko zemalja, pa tako i Francuska i Njemačka, obustavilo je iz opreza uporabu cjepiva koje je proizveo švedsko-britanski laboratorij AstraZeneca i Oxfordsko sveučilište nakon prijave "mogućih" popratnih pojava koje zasad nisu dokazane. EMA je prethodno rekla da istražuje "stanoviti broj" slučajeva zgrušavanja krvi kod osoba koje su primile cjepivo, istaknuvši da se ono i dalje može upotrebljavati.

Komentara 70

TH
theo
10:14 16.03.2021.

ahahahaahaaha koji jadni pokušaji propagande

Avatar Kupujem izbore COVID dodatkom
Kupujem izbore COVID dodatkom
10:29 16.03.2021.

Koji besramni PROMO.

DU
Deleted user
10:30 16.03.2021.

Moj otac od 85 pije Martefarin godinama jer je imao duboku trombozu u koljenu, kontrolira gustoću svakih par tjedana i do sada je sve bilo u normali. Nakon prve doze AZ otrova kontrolirao je krv koja je odjednom bila 2,5 puta gušća od normale... Siguran sam da nije pio Martefarin da bi u najboljem slučaju imao negdje trombozu a u najgorem i umro... Pa se vi cijepite tim otrovom - dobra vam zabava!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije