Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
iz 1640. godine

Ima li kupaca? Požutjela knjižica psalmi na aukciji za 3 mil. dolara

biblija
Reuters/PIXSELL
12.04.2013.
u 15:32

Danas je sačuvano samo 11 primjeraka knjige Bay Psalm čije su tiskanje 1640. naručili prvi doseljenici na američko tlo

Požutjela knjižica psalmi čije su tiskanje 1640. godine naručili prvi doseljenici na američko tlo u Plymouthu uskoro će se naći na aukciji, a stručnjaci procjenjuju da bi mogla doseći cijenu od čak tri milijuna dolara.

Danas je sačuvano samo 11 primjeraka knjige Bay Psalm, no neki od njih i nisu u najboljem stanju, javlja Sky News. Izvorno je bilo tiskano čak 1700 primjeraka, a ovaj koji će se uskoro moći kupiti u aukcijskoj kući Sotheby's pripada Old South Church u Bostonu.

- To je nedvojbeno spektakularna knjiga, jedna od najvažnijih u povijesti ovog naroda - kazao je velečasni Nancy Taylor čija je crkva uz aukcijski, u posjedu još jednog primjerka vrijednih psalama.

Posljednji primjerak Bay Psalma na aukciji se našao 1947. godine. Prodan je za 151.000 dolara.

>>Tko je spreman platiti 19.000 € za komad tkanine s krvlju Luja XVI.?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije