Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MIlorad Dodik

Ili konfederacija ili unija ili razlaz

milorad dodik dobar
Foto: Boris Ščitar
04.11.2014.
u 12:58

Ako Bošnjaci ne budu mogli uvažiti da Hrvati postoje kao narod, da Republika Srpska postoji, jedina stvar koja se neće moći zaustaviti je disolucija BiH, a u disoluciji će opet neminovno doći do prava hrvatskog naroda da uređuje svoju političko teritorijalnu zajednicu, kaže Dodik

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je kako Republiku Srpsku treba dodatno pojačati, a BiH postaviti kao konfederaciju ili uniju tri zemlje ili će doći do razlaza, javlja agencija Srna.

- Ako Bošnjaci ne budu mogli uvažiti da Hrvati postoje kao narod, da Republika Srpska postoji, jedina stvar koja se neće moći zaustaviti je disolucija BiH, a u disoluciji će opet neminovno doći do prava hrvatskog naroda da uređuje svoju političko teritorijalnu zajednicu - rekao je Dodik za RTS dodajući kako se "ovih dana stvara dojam da će biti dostavljen neformalni prijedlog Njemačke kako i kuda će se kretati BiH".

Ocijenio je kako je dosadašnja politika Njemačke prema BiH bila "fer i korektna" jer se nije miješala u unutrašnja pitanja, a i pokazala je kako je za ukidanje visokog predstavnika koji ima velike ovlasti u BiH. Dodik je pojasnio kako je odnos Turske prema BiH takav da uvijek, bez obzira na okolnosti, staje isključivo na stranu Bošnjaka. 

- Za razliku od Turske, suština odnosa Rusije prema BiH i Republici Srpskoj je što Moskva daje potporu međunarodnom pravu i teritorijalnom integritetu, a službeni stav Srbije, podrazumijeva podršku Daytonskom sporazumu, teritorijalnom integritetu i unutrašnjem uređenju dva entiteta i tri naroda, što je dovoljan okvir za afirmaciju Republike Srpske - rekao je Dodik.

>> Najveći gubitnici izbora su Dodik i Lagumdžija

Komentara 11

PR
Protivcenzure
13:44 04.11.2014.

ti sinko samo vrati teritorij koji je mladić etnički očistio i dogovorit ćete se.

MO
Moskvich
13:23 04.11.2014.

Ha Dodig je tobož za Hrvatsku stranu u BiH ali kad bi se spomenilo da teritorijalno Bosna nije podjeljena pošteno nego etničkim čišćenjem te bi Bošnjaci i Hrvati trebali dobiti veći teritorij gospodin Dodig bi odma pričao drugu priču ,u Bosni se ništa neće moći postići bez ultimatuma od Amerike i EU a Rusiju treba ignorirati jer su oni uvijek protiv uostalom i oni su zauzeli dio teritorija druge države

DU
Deleted user
13:11 04.11.2014.

Ovaj četnik i njegove izjave ne spadaju u rubriku "Hrvatska".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije