Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odnosi između zemalja

Igre bez granica – njemački interesi i ruska politika

Putin
Foto: Deutsche Welle video screenshot
11.04.2014.
u 09:05

Merkel s Putinom nikada nije vezivalo veliko prijateljstvo. Sasvim drukčije je bilo s njezinim prethodnikom Gerhardom Schröderom

Stav službenog Berlina prema Kremlju i politici Vladimira Putina je jasan: njemačka vlada oštro kritizira rusku politiku prema Ukrajini. Njemačka kancelarka Angela Merkel predbacuje ruskom predsjedniku da se služi "metodama iz 19. stoljeća" i prijeti Rusiji "međunarodnom izolacijom".

Merkel s Putinom nikada nije vezivalo veliko prijateljstvo. Sasvim drukčije bilo je s njezinim prethodnikom Gerhardom Schröderom.

On se i u krizi oko Ukrajine zalaže za prijateljske odnose s Rusijom i gdje god stigne izražava svoje protivljenje gospodarskim sankcijama Rusiji. Radi li se o neovisnom mišljenju iskusnog političara ili o učinkovitoj propagandi plaćenog lobista?

>> Putin upozorio Ukrajinu: Ne radite ništa što se ne može popraviti kasnije

Komentara 6

DO
DoktorAmer
16:17 11.04.2014.

Merkel je odrasla u Istocnoj Njemackoj, pa je upoznala blagodati ruske kontrole Europe. Na granici mitraljezi, zid i bodljikava zica. Sigurno jedva ceka da se to vrati, dosta joj je ove zapadne dekadencije i materijalnog blagostanja.

BA
balic
10:57 11.04.2014.

@monatmai Je prodala se amerima ,zato se i svadjala sa njima kad su joj telefon i razgovore spijunirali.. vi i vasa istina..

MA
matokan
07:34 12.04.2014.

Prijateljstvo Putina i G.Schrüder zasnovano je na plinu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije