Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rekordna veličina

Ignorirala tumor jer se bojala operacije: Liječnik pacijentici uklonio masu od 32 kg

Operacija
Foto: Pixabay
04.01.2024.
u 10:11

Dr. Atanas Ignatov nakon operacije je poručio ženama da se ne trebaju bojati ovakvih zahvata

Kirurg prof. dr. med. Atanas Ignatov na Sveučilišnoj bolnici Magdeburg 24-godišnjoj pacijentici je uklonio benigni tumor s jajnika. Radilo bi se o uobičajenom, rutinskom zahvatu da pacijentica u pitanju nije ignorirala svoje simptome dok tumor nije narastao do nevjerojatne težine od 32 kilograma.

"Pacijentica se bojala operacije te je zbog toga ignorirala tumor" pojasnio je kirurg. Zbog toga je cistadenom imao stvarno puno vremena da raste. Žena se javila u kliniku tek kada je počela patiti od nedostatka zraka i neobičnog osjećaja težine. Usto, nije imala apetit i vrlo je malo jela jer je tumor pritiskao njene organe iznutra, stoga je u cijelom procesu izgubila na kilaži.

Nakon provedene dijagnoze, kada su liječnici shvatili koliki je tumor u pitanju, zaključili su da ga je potrebno hitno ukloniti kako bi se spriječile zdravstvene komplikacije. Stručni tim za vrijeme operacije je primijetio priraslice koje je tumor imao na crijevima i trbušnom omentumu. Usprkos tome, operacija je prošla uspješno bez ikakvih komplikacija, te je cijeli tumor od 32 kilograma uspješno uklonjen. Pacijentica je već tjedan dana nakon napustila kliniku kako bi se oporavila kod kuće.

Dr. Atanas Ignatov nakon operacije je poručio ženama da se ne trebaju bojati ovakvih zahvata. "Rano otkrivanje je ključ uspješnog liječenja. Podržavamo pacijente u ovom važnom aspektu zdravstvene zaštite" naglasio je.

Fotografiju tumora možete vidjeti OVDJE.

VIDEO Sutkinja u Las Vegasu osudila okrivljenika na zatvor, on preskočio stol i napao ju

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije