Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOMOVINSKI RAT

Identificirani posmrtni ostaci 21 osobe

Ministar branitelja Predrag Matić
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
14.12.2015.
u 16:31

Riječ je o posmrtnim ostacima osoba stradalih uglavnom 1995. godine

Posmrtni ostaci 21 osobe danas su identificirani u organizaciji Uprave za zatočene i nestale Ministarstva branitelja na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu, priopćio je kabinet ministra branitelja Predraga Matića. Riječ je o posmrtnim ostacima osoba stradalih uglavnom 1995. godine koji su ekshumirani iz pojedinačnih i zajedničkih grobnica nastalih nakon humane asanacije 1995. godine. 

Nakon današnje identifikacije, pri Upravi za zatočene i nestale Ministarstva branitelja aktualno je traženje za 1.573 osobe nestale tijekom Domovinskog rata, od kojih je 931 osoba nestala 1991./92. godine, dok se iz 1995. nestalima vode još 642 osobe. Do danas je riješena sudbina preko 90% evidentiranih nestalih osoba.

>> Još jedna masovna grobnica u Hrvatskoj: U Bogdanovcima ekshumirani posmrtni ostaci više osoba

>> 'Bili su cijelo vrijeme pokraj nas, a opet toliko daleko'

Komentara 19

Avatar imotska115
imotska115
16:40 14.12.2015.

A sta si ovaj clanak ostavio za zadnje spasavanje svoje pozicije i bahatosti prema braniteljima. To si trebao ucinit vec u pocetku mandata a ne na izlazu.

Avatar juricamesko
juricamesko
17:04 14.12.2015.

kada će ministarstvo branitelja otkriti razlog zašto su mjesecima krili studiju o suicidu hrvatskih branitelja kojih je u protekle tri godine bilo najviše.zbog izbora ili branitelja u Savskoj 66.

Avatar Rustem pasha Hirvat
Rustem pasha Hirvat
16:54 14.12.2015.

Bivši prijatelju, pa što ne napišeš tko su te žrtve i kako su stradali, ili opet treba da napišem da su stradali od vlastitih "junaka", u vrijeme bježanije kada je krenula VRO "Oluja", tko nije išao sa "hrabrom" serbskom bandomm prema istoku biva likvidiran, a ostale gaze tenkovima njihovi vlastiti "junaci". Pitaj sve u BL oni će to potvrditi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije