Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REKONSTRUKCIJA POKROVČEVA UBOJSTVA

Idealno mjesto za naručeno ubojstvo

prv-mjesto-txt.jpg
import
12.06.2005.
u 20:09

Već i izbor mjesta za likvidaciju, stubište u stambenoj višekatnici u napučenoj četvrti, koliko god se na prvi pogled činio diletantskim, ipak govori da su Dinu Pokrovca ubili profesionalni killeri. Mjesto je idealno za likvidaciju!

Zgrada u Korčulanskoj 3a ima dva ulaza, prednji s Korčulanske te stražnji koji vodi na prolaz s poslovnim prostorima, odnosno s drugim izlazom na parkiralište iza zgrade, što omogućuje i bijeg Vukovarskom avenijom. Ubojica je nedvojbeno u zgradu ušao, a i izišao upravo sa stražnje strane u zgradu je inače nemoguće ući bez ključa.

Ali na tom ulazu u zgradu razbijeno je staklo u dnu, tek toliko da se može provući ruka i vrata otvoriti s unutarnje strane. Od stanara smo doznali da je staklo razbijeno početkom tjedna! Dakle, moguće je i da se Pokrovca čekalo više noći.

On je običavao parkirati ispred zgrade. Tamo mu je i uništen "mercedes 500S". Činjenica da mu je otprilike u isto gluho doba noći lani zapaljeno vozilo, a oko 2.30 sati je i ubijen, govori da je praćen te da je izabrano doba noći kad neželjeni svjedoci najčvršće spavaju.

Pretpostaviti je da je ubojica imao pomagača koji je pratio Pokrovčevo kretanje te mobitelom dojavio egzekutoru da se pripremi.Prema fotografijama s mjesta zločina, Pokrovac je ubijen nakon što je ušao u zgradu te se počeo penjati prema podestu s kojeg se stubama spušta prema stražnjem ulazu i garažama u podrumu, odnosno uspinje prema višim katovima.

U prizemlju nema stanova pa je ubojica bio zaštićen! Činjenica da stanari na katovima nisu čuli pucnje iako bi u stubištu tako odzvanjali da bi probudili sve do najvišeg kata, govori da je korišten prigušivač. Ispaljena su "samo" tri hica u prsa i glavu, dva u prsa i treći, "ziheraški", u glavu.

Ubojica je hladno odradio zadatak jer, da je bio emocionalno motiviran, ispalio bi više hitaca. Od pronađenih čahura policija vjerojatno neće imati koristi jer je oružje ili neregistrirano ili ukradeno, te odmah odbačeno. Izbor mjesta ubojstva, priprema i realizacija, a i lanjsko upozorenje s paklenom napravom, kazuju da je riječ o naručenom ubojstvu.

To stoji, što znači da je i naručitelj trebao imati znatno veću korist od troškova, ili da već ima toliko novca da mu ta "sitnica" ne predstavlja veći problem.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije