Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prava mama

Iako teško ozlijeđena, maca Hope brine se o svojim mačićima

Maca Hope
Foto: Hrvoje Malbaša
1/11
11.05.2016.
u 19:10

I teško ozljeđena, nakon što ju je napao pas, maca Hope nije zaboravila na svoje mačiće. Vratila se da ih zaštiti, jer ona im je bila sve.

S ulica Vukovara spasio ju je čovjek, ali nije se znao nositi sa svim problemima koje je maca imala. Kad je nakon nekoliko dana dobila i stručnu pomoć, za jedno mače bilo je prekasno, nije preživjelo. Priča o hrabroj mami maci proširila se među volonterima i Hope je vrlo brzo stigla u Osijek, gdje je brigu o njoj preuzela volonterka Marijana M. iz Facebook zajednice Maca - pomaganje životinjama.

- Hope ima dvije ugrizne ozljede vilice, prema dosadašnjim pregledima ništa nije polomljeno, a oko je najvjerojatnije trajno izgubljeno. Dobila je svu moguću terapiju, vodimo je na infuzije i vide se poboljšanja - kaže Marijana. Dodaje da je Hope počela sama jesti, ide i na wc, čisti i sebe i mačiće, pomalo se i mazi i prede. Kako su mačići još uvijek mali i sišu, terapija je prilagođena činjenici da se maleni hrane majčinim mlijekom.

- Malci se ne bune pa su veterinari zaključili da ih ne treba prihranjivati, očito je da mama ipak daje sve od sebe jer napreduju. Vidi se na njoj da joj je to ponekad bolno, no jako se trudi. Baš je prava mama - priča nam Marijana. Kaže, trenutno se brinu za više od 30 životinja i trude se da svima pomognu. Ne odustaju ni zbog nedostatka novca, a na njihove pozive uvijek se netko odazove.

Kad se Hope još malo oporavi provjerit će ima li nade za oko, ali i zašto ne može do kraja zatvoriti usta, zbog čega dosta slini. Želite li im pomoći, pišite im u inbox.

 

Ključne riječi

Komentara 1

UN
una1
14:55 14.05.2016.

Da,kada bi ljudi učili od životinja,svijet bi bio puno bolji.Želim da se maca oporavi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije