Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za spas ozlijeđenih
Povratak na članak

Iako nema novca, HAC raspisao natječaj za 2 helikoptera

Iako će helikoptere platiti HAC, koji za njih sada nema novca, ali će oni biti isporučeni tek za tri godine, njima će se koristiti isključivo MUP za prijevoz unesrećenih.

Komentari 6

MU
Mućanin
08:28 30.01.2010.

Meni je to čudno da HAC kupuje Helikoptere, sa kojim će se isključivo MUP koristiti u spašavanju unesrećenih. Zašto ih onda ne kupi direktno Vlada ako će se MUP sa njima koristiti? Ne znam kako je drugima ali meni je to malo čudno i smrdi!!!

VL
MO
mornarPopaj
11:28 31.01.2010.

hmmm....prosiječni novi helikopter za pruzanje prve pomoći stoji oko 5-6 000 000 eura

VL
Avatar Point_of_view
Point_of_view
23:46 29.01.2010.

Pa tih sto milijuna je obicna sitnica u odnosu na arheoloske radove a spasavaju ljudima zivot. Ta narudzba bi trebala biti prioritet broj jedan! Helikoptere treba odmah naruciti, ne za tri godine.

VL
AA
aaaaaaaaaaaa
05:09 30.01.2010.

Kako je AC platio 20 milijuna kn za rezanje vrpci Nevenki Jurak samo je ona \"pojela\" pola helikoptera. Bravo domoljubi ! Tako se voli i cijeni svoj narod ! Tko ih hebe neka ginu glavno da su Vama puni dzepovi zna se, njihovih novaca. Strasno.

VL
VI
Vito
08:58 30.01.2010.

njima će se koristiti isključivo MUP za prijevoz unesrećenih. Zar prelazimo u policijsku državu? Ne postoji li u Hrvatskoj služba zvana Hitna medicinska pomoć? Koliko je meni poznato jedan medicinski helikopter ADAC košta oko 1.000.000 eura, što je oko 7.000.00000 kuna. Znači dva četrnaest, a ovi i dalje najavljuju pljačkanje ostatka od 86.000.000 kuna već unaprijed.

VL
OB
-obrisani-
10:31 30.01.2010.

100 miliona kuna je oko 20 miliona dolara. Jedan američki Black Hawk , potpuno opremljen sa najmodernijom američkom avionikom i naoružanjem , košta nešto manje od 6 miliona dolara. Što to HAC kupuje? Jeli to opet u stilu Rončevićevih kamiona?ona? Inače problem nije od jučer. Još negdje 2003. je bila rasprava o tome i struka je predlagala kupovinu 4 helikoptera koji bi bili bazirani u Zagrebu , Rijeci, Splitu i Osijeku. Vlada je pregovarala sa austrijskom firmom Heli o toj vrsti usluga koja je išla na pet baza: Zagreb, Osijek, Rijeku, Split i Zadar ali su pregovori propali. U okviru otplate kvirinškog duga od Rusije smo kupili 10 helikoptera Mi 171Š koji je izvedenica od Mi 8 za cijenu od nevjerojatnih 65 milona dolara, kao da smo kupovali najmodernije Black Hawk Helikoptere! Interesantno je da je ruska novinska agencija TASS objavila vjest da nam je Rusija prodala 14 letjelica pa je očito da su 4 \" isparile\". Osim toga kupljeni helikopteri su bili sa zastarjelom opremom od prije 20 godina, bili su neispravni i rušali pa je bilo i mrtvih ( 3 ). O svemu je svojevremeno pokrenuta i istraga ali do dan danas se nije ništa napravilo da se sazna tko je maknuo lovu i kupio bofl robu samo se zna ljudi ginu po cestama jer ne mogu doči u bolnicu u roku \" zlatnog sata\".

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.