Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Za spas ozlijeđenih

Iako nema novca, HAC raspisao natječaj za 2 helikoptera

jurica prskalo
Arhiva VL
29.01.2010.
u 21:50

Iako će helikoptere platiti HAC, koji za njih sada nema novca, ali će oni biti isporučeni tek za tri godine, njima će se koristiti isključivo MUP za prijevoz unesrećenih.

Hrvatske autoceste objavile su međunarodni natječaj kojim žele kupiti dva helikoptera čija bi vrijednost mogla biti do 100 milijuna kuna. HAC je natječaj raspisao nakon što je Vlada ljetos donijela odluku o kupnji helikoptera, budući da je stopa smrtnosti na hrvatskim autocestama najveća u Europi, ali ne zato što su one loše, nego zato što ozlijeđeni u prometnim nesrećama u bolnicu ne stižu u sklopu tzv. zlatnog sata.

Iako će helikoptere platiti HAC, koji za njih sada nema novca, ali će oni biti isporučeni tek za tri godine, njima će se koristiti isključivo MUP za prijevoz unesrećenih.

Ključne riječi

Komentara 6

MU
Mućanin
08:28 30.01.2010.

Meni je to čudno da HAC kupuje Helikoptere, sa kojim će se isključivo MUP koristiti u spašavanju unesrećenih. Zašto ih onda ne kupi direktno Vlada ako će se MUP sa njima koristiti? Ne znam kako je drugima ali meni je to malo čudno i smrdi!!!

MO
mornarPopaj
11:28 31.01.2010.

hmmm....prosiječni novi helikopter za pruzanje prve pomoći stoji oko 5-6 000 000 eura

Avatar Point_of_view
Point_of_view
23:46 29.01.2010.

Pa tih sto milijuna je obicna sitnica u odnosu na arheoloske radove a spasavaju ljudima zivot. Ta narudzba bi trebala biti prioritet broj jedan! Helikoptere treba odmah naruciti, ne za tri godine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije