Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nepravomoćno: Branko Kolak (52) rekorder je po broju oslobađajućih presuda za ubojstvo

Iako je 'priznao' ubojstvo kralja mlijeka, i četvrti put je oslobođen!

kolak
Marko Jurinec / Pixsell
27.11.2009.
u 18:37

Na mjestu zločina pronađene su vlasi i papilarne linije koje ne odgovaraju okrivljenom B. Kolaku, nego žrtvi.

Branko Kolak (52) iz Kućana Ludbreškog četvrti je put na varaždinskom Županijskom sudu oslobođen krivnje za ubojstvo poznatoga ludbreškog mljekara Antuna Bohneca potkraj rujna 1991. godine. Sud je zaključio da nema dovoljno materijalnih dokaza za osuđujuću presudu.

Montirač nikad pronađen
– Optužba se temeljila na Kolakovu priznanju tijekom ispitivanja u policiji i pred istražnim sucem. Analizirali smo njegovo priznanje s dokazima, a tvrdnja da je ubojstvo počinio u sumrak oko 19 sati ne poklapa se s mišljenjem vještaka da je ubojstvo počinjeno najranije oko 22 sata. Ne poklapa se s vještakovim mišljenjem ni Kolakova izjava na koji je način mljekar udaren. U policiji je izjavio da ga je udario željeznim montiračem koji je bacio na hrpu željeza. Međutim, sredstvo kojim je zločin počinjen nikad nije pronađeno. Na mjestu događaja pronađene su vlasi i otisci papilarnih linija koji ne pripadaju oštećenom, ali ni okrivljeniku. Također spominje da se sve odigralo u hodniku, ali je krv pronađena i u kancelariji – rekao je sudac Igor Pavlic obrazlažući presudu.

Istaknuo je da psihijatrijski vještaci tvrde da je takva psihološka struktura ličnosti poput okrivljenikove sposobna počiniti takvo ubojstvo, ali i priznati ono što nije počinio. Inače, branio se da je u policiji bio prisiljen priznati, dok kod istražnog suca nije imao odvjetnika.

Važni svjedoci alibija
Sudac Pavlic je istaknuo važnost svjedoka alibija, posebice okrivljenikove sestre, koja je svakodnevno vodila dnevnike. Tako je za 15. rujna te godine upisala da mora po Branka na željeznički kolodvor, što je bilo 15 dana prije ubojstva. Svi svjedoci alibija tvrdili su da je Kolak u vrijeme ubojstva bio u Njemačkoj. Ubojstvo kralja mlijeka i dalje ostaje obavijeno velom tajne.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije