Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Paket 'Povezana Europa'

Hrvatska se u Vijeću Europe protivi ukidanju roaminga

mobitel
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
07.10.2014.
u 11:20

– U Hrvatskoj su veći prihodi koje stranci ostave u roamingu dok su ljetovanju nego što je korist koju bi ukidanjem roaminga imali Hrvati na putu u inozemstvu – objašnjava naš izvor

Hrvatska se nalazi među državama koje se protive novom europskom propisu koji bi od prosinca 2015. potpuno ukinuo tzv. roaming unutar EU, doznajemo od upućenog izvora.

Države članice poput Hrvatske, naime, planiraju razvodniti zakonodavni paket koji je prošao u Europskom parlamentu s planom da od prosinca 2015. cijena roaminga unutar EU bude ista kao cijena telefoniranja u nacionalnom prometu.

– U Hrvatskoj su veći prihodi koje stranci ostave u roamingu dok su ljetovanju, nego što je korist koju bi ukidanjem roaminga imali Hrvati na putu u inozemstvu – objašnjava naš izvor logiku protivljenja Hrvatske.

>>'Nabila' 125.000 kuna računa jer je u inozemstvu skidala seriju

>>Besplatni roaming u EU do Božića 2015.

>>Roaming unutar EU ukidaju u srpnju 2016.

Komentara 53

JO
John13
11:37 07.10.2014.

Aha, a svi operatori su u Hr u stranim rukama. Koga od nasih EU parlamentaraca su ti operatori potplatili da zastupaju ovakvu glupost po odborima? Hej, Carlos Slim se obogatio na tome sto je skupo prodavao svoje telefonske usluge neukomm narodu u Centralnoj i S. Americi. Sada, kada su ga tamo regulirali dosao je ovamo maznuti lovu? T-com, tele2 i ostali nisu nista bolji. Samo protiv roaminga mozemo biti.... Ti strani turisti ce i te kako paziti u kojoj zemlji mogu nesmetano koristiti svoje mobile telefone, tablete i laptope. Hrvatski parlamentarci po tim EU odborima, molim vas, okanite se gluposti!

QQ
qqq
11:36 07.10.2014.

Važnija je dobit teleoperatera nego ušteda građana.

SO
soks1960
12:01 07.10.2014.

I u Titovo vrijeme smo placali tel.prokljucak 2-4 tisuce Maraka, a u Njemackoj je bio 1 DM. Samo naprijed SDP- Titovim putem "muzite ovaj jadni narod JOS MALO"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije