Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
razgovori o istočnoj Europi

I svoje ministre drži na distanci: Putin imao sastanke za još duljim stolom nego s Macronom

Russian Defence Minister Sergei Shoigu attends a meeting with Russian President Vladimir Putin in Moscow
Foto: SPUTNIK/REUTERS
1/3
14.02.2022.
u 23:01

Lavrov je iskoristio svoj sastanak s Putinom kako bi ga pozvao da pregovorima sa zapadnim silama pruži više vremena

Mnogi su smatrali kako je postavljanje francuskog predsjednika Emmanuela Macrona na drugi kraj četiri metra dugog stola diplomatska poruka Vladimira Putina, no istu je stvar učinio i svojim ministrima. 

Sergej Lavrov i Sergej Šojgu, ruski ministri vanjskih poslova i obrane, našli su se za još duljim stolom nego Macron danas kada su se susreli s Putinom kako bi razgovarali o situaciji u istočnoj Europi, piše Daily Mail

Sergej Lavrov i Vladimir Putin
Foto: SPUTNIK/REUTERS

Lavrov je iskoristio svoj sastanak s Putinom kako bi ga pozvao da pregovorima sa zapadnim silama pruži više vremena, rekavši da još uvijek postoji šansa da oni budu uspješni

Šojgu je pak Putina obavijestio da se zajedničke vojne vježbe u Bjelorusiji bliže kraju. Razgovarali su i o američkoj podmornici otkrivenoj u subotu u blizini pacifičkih otoka.

Francuski predsjednik Emmanuel Macron, podsjetimo, posjetio je Putin početkom prošlog tjedna. Fotografija njih dvojice za dugačkim stolom ubrzo se proširila društvenim mrežama i postala viralni hit. 

VIDEO Macron i Putin sjedili za stolom dugim četiri metra, otkriveno i zašto

Do takvog je susreta dovelo Macronovo odbijanje testiranja na zahtjev Kremlja. Naime, on se testirao PCR-om prije polaska i brzim testom kojeg je napravio njegov liječnik po dolasku u Rusiju pa je odbio test koji bi provele ruske vlasti. 

Komentara 1

PR
pravednik2
09:47 15.02.2022.

Putin je antivakser?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije