Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
haaške smrti

I Ratko Mladić mogao bi umrijeti prije nego što mu se presudi

milosevic
afp
27.05.2011.
u 13:34

Prema službenim podacima sud je dosad za 16 osumnjičenih morao okončati postupak bez presude jer su preminuli.

Ratko Mladić mogao bi, s obzirom na godine, zdravlje i sporost haaških suđenja, umrijeti prije nego što mu se presudi. U tome bi se slučaju postupak protiv njega okončao. Prema službenim podacima sud je dosad za 16 osumnjičenih morao okončati postupak bez presude jer su preminuli.

Najpoznatiji među njima je Slobodan Milošević koji je umro u pritvoru 2006. Isto se dogodilo i sa Željkom Ražnatovićem Arkanom, ubijenim u mafijaškom obračunu u Beogradu prije izručenja Haagu.

Janko Bobetko, optužen za zločine protiv Srba u Medačkom džepu, preminuo je prije nego što je prebačen u Haag. Postupak je okončan u lipnju 2003. 

Neki od osumnjičenika preminuli su nakon presude. Milan Babić osuđen je na 13 godina zatvora za zločine protiv civila u Hrvatskoj. Objesio se u pritvoru 2006. Rasim Delić osuđen je na tri godine zbog zločina koje je počinila Armija BiH. Preminuo je 2010. za privremenog boravka na slobodi. Kazna mu je nakon smrti potvrđena.

U pritvoru se 1998. ubio i Slavko Dokmanović, optužen za zločine u Vukovaru. Postupak je također okončan.

Neki su preminuli na privremenoj slobodi. Đorđe Đukić optužen je za zločine u BiH. Umro je 1996. za boravka na privremenoj slobodi. Mehmed Alagić umro je 2003. također za boravka na privremenoj slobodi. Suđenja su im okončana. 

Simo Drljača umro je prije nego što je prebačen u Haag. Milan Kovačević umro je u pritvoru 1998. Obojica su optuženi za zločine u Prijedoru. Stipo Alilović optužen je za zločine u Lašvanskoj dolini. Umro je prije nego što se prebačen u Haag.

Nikica Janjić, Slobodan Miljković, Goran Borovica, Janko Janjić i Dragan Gagović, svi optuženi za zločine u BiH, preminuli su prije izručenja Haagu i postupci protiv njih su okončani. Suđenje je okončano i Momiru Taliću, koji je umro za boravka na privremenoj slobodi. 

Komentara 15

B6
Booyaka 619
14:39 27.05.2011.

Pa zato su ga tek sada i uhvatili.. Tek kada su skužili da neke zemlje iz EU ne popuštaju srpskim \'žicanjima\' statusa zemlje-kandidata odlučili su ga uhvatiti.. Osim toga, ovakav \'bolestan i nemoćan starac\' mogao bi raznježiti srca europskih birkorata i donijeti im više simpatija nego što bi bio slučaj da je Mladić odgovarao prije desetak ili više godina.. Meni nije jasno kako neko može nasjedati na srpsko-bizantske fore; pustili su ga da dočeka doboku starost, a sada kad je bolestan i kada ne može odrukati mrežu pomagača koja je ubijala i ročne vojnike (bar 5-7 smrti ročnih vojnika) da bi tajna ostala skrivena - e sada Srbija može prema EU!!! Oni uvijek otežu i kada popuste svijet ima više razumijevanja za takvu politiku, a poput ovih naših koji na svaki zvižduk iz EU odmah okreću guzice i skiidaju gaće... Zgadili su mi i Hrvatsku i EU takvim servilnim, ropskim ponašanjem.. Zato kažem: NE U EU

DU
Deleted user
14:51 27.05.2011.

Nitko nije umro nego su jednostavno ubijeni. Zbog ovog ili onog razloga. Najbolji primjer je Milosevic kojega je u zatvoru ubila ruska obavjestajna sluzba jer je previse znao i da je poceo pricati, a bi samo da sebe izvuce, potegnuo bi i Rusiju u tu kuhinju. Ili zaista netko vjeruje u pricu da je uzeo u zatvoru pogresan lijek koji je tek tako nabavio??????

KU
kukuriku
14:34 27.05.2011.

..po Serbskim -medijima, neko je zabija Glogov-kolac Slobodanu- \"pod lipom\", nedugo nakom pokopa..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije