Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slučaj Daruvarac
Povratak na članak

I pravnici zgroženi: 'Trebalo ga je optužiti za ugrozu života, tada bi još bio u pritvoru'

Veljko Miljević: Djevojku je izmasakrirao. Ne mogu shvatiti da je to okvalificirano kao obična teška tjelesna ozljeda

Komentari 56

Avatar anlaser
anlaser
07:16 18.12.2018.

Odvjetnici su zgroženi ? I ja sam zgrožen odvjetnicima, i ne samo ja.

VL
AN
ante555
07:02 18.12.2018.

Zar pistoji ugledni odvjetnik u HR? Jeste li digli glas protiv vaseg kolege koji je nedolaskom na rociste oslobodio ovog ubojicu? Niste, jer ste svi isti.

VL
HA
Hagar
07:21 18.12.2018.

Korljan je napravio sto mu posao nalaže. S druge strane Korljan je gradski odvjetnik, a to ne može svako u Zadru. Riječ je o mreži, policija, grad, DO, sud. Pa nije DO slučajno kvalificirao djelo kako jest, Korljan slučajno branio, a policija slučajno bila traljava, sudac slučajno vodio kako jest... To je Zadar i svaki Zadranin, osim eto nekih branitelja, zna kako stvari stoje....

VL
DU
Deleted user
07:26 18.12.2018.

Kakav ministar takvo pravosuđe. Ljigavo.

VL
Avatar istovari
istovari
09:34 18.12.2018.

"ugroza života".... hebo vas taj orvellovski novozbor... pokušaj ubojstva, recite i napišite da vas ceo svet razume

VL
BA
balance
08:58 18.12.2018.

U zemlji Hrvatskoj ostat će političari,kriminalci i odvjetnici.

VL
DU
Deleted user
07:55 18.12.2018.

...užas. ...sretan sam da ne živim u takvoj bolesnoj državi.

VL
DU
Deleted user
07:31 18.12.2018.

Prvo upada u oči da se ovdje djelo kvalificiralo kao nanošenje teške tjelesne povrede, a ne posebno teške ili pokušaj Ubojstva! To je sramota za sve ono koji kvalificiraju djelo - oni su potpuno ne kvalificirani! Drugo su ove procesnee mogućnosti da se odugovlači s postupkom kao mogucnoat obrane! Treće je da pravnici i suci u kontekstu ovog slučaja uopće spominju presumciju nevinosti! U konkretnom slučaju je samo pitanje koliko ćegodina dobiti, a ne je li kriv!' Četvrto, pričati kako je u ovom postupku sve išlo i brzo ali se ništa nije moglo učiniti je apsurd nad apsurdnim! Proces bi trebao biti gotov za čas, konstatacija činjenica I presuda! Točka!

VL
Avatar doog_kool
doog_kool
07:49 18.12.2018.

Uzmimo u ruke sudbinu i srecu....e moj narode

VL
VI
Vito
07:59 18.12.2018.

I pravnici zgroženi: 'Trebalo ga je optužiti za ugrozu života, tada bi još bio u pritvoru' ::: Za ugrozu života??? __ Pa tko su laže??? __ Nije to bila ugroza života, nego čisti neuspjeh namjernog ubojstva. __ Vi, "pravnici" ugrožavate živote nama, stanovnicima Hrvatske braneći na "ovakav" način očite ubojice, na sreću neuspješne. __ Vas mora narod optužiti za ugrozu života, jer ste napisali takve zakone koji omogućuju slobodno kretanje kriminalcima, ratnim zločnicima, ratnim profiterima po Hrvatskoj.

VL
Avatar vila velebita
vila velebita
07:23 18.12.2018.

Jadni mali odvjetnici... sada drvlje i kamenje na njih... Po meni se priča mora skroz u osnovi okrenuti. Ne mogu oni biti plaćeni odradili dobro ili loše svoje posao jednako!! Nagrada kako god okreneš!

VL
AA
AAAAAA
07:10 18.12.2018.

hebem te državo!!

VL
Avatar salaso
salaso
09:40 18.12.2018.

Pa u čemu je problem?.....neka žena i sad podigne tužbu za pokušaj ubojstva.....neki osudjenici budu opruženi po nekoliko točaka optužnice,nakupi im se po 100 godina robije, u čemu je problem podići i osuditi kriminalca po drugoj točki optužbe?....

VL
Avatar VrliNoviSvijet
VrliNoviSvijet
08:04 18.12.2018.

Zapravo sam iznenađen ovim snebivanjem. Od pravnih "stručnjaka" s "pravosudne akademije" do predsjednice svi su zgroženi. Ja nisam. Ovo je samo još jedan korak naprijed u postignućima i ostvarenjima hrvatskog pravosuđa. Već sam više puta pisao po forumima da pravosuđe treba raspustiti, napraviti potpuni reset, napraviti nešto altrernativno. Najprije treba ukinuti Ministarstvo pravosuđa jer ono doista ne služi ničemu.

VL
DU
Deleted user
08:54 18.12.2018.

...Hrvatska je po mnogočemu na nivou Burkine Faso. ...to nije propaganda nego istina

VL
Avatar VrliNoviSvijet
VrliNoviSvijet
08:07 18.12.2018.

Sad se i Veljko Miljević upliće u rad suda. "Trebalo ga je optužiti za ugrozu života" kažu pravnici. A ti isti pravnici da su bili sudac u ovom slučaju vrištali bi do neba da se nitko ne smije uplitat u njihov rad.

VL
MA
Majur
08:59 18.12.2018.

Zakon nula(nariktan za velike ribe kojih je pun sud i zatvori)pravosuđe nula,odvjetnici-vragovi bez morala,policija radi ono što smije,ovaj polumajmun je “naš” imigrant koji se nikad neće “integrirati” u normalno društvo....a djevojka je naivna kao i njezina mama...što su mislili kad je prohodala sa takvim tipom?Da će ju na rukama nositi i cvijećem je milovati?...Pomilovao ju je nogom,Šakom i umivaonikom...ako joj to nije dobra bolna škola za daljni odabir muškaraca onda je sama kriva.

VL
DU
Deleted user
08:29 18.12.2018.

Hrvatsko pravosuđe isto kao i hrvatsko zdravstvo ubija svoje ljude. Ova dva slučaja /Zadar i Metković/ samo su se ovih dana desili a dobili publicitet ali događaju se stalno na perfidnije načine a i zataškavaju se.Čast iznimkama u zdravstvu i pravosuđu ali oni su preplavljeni netnanjem,nekompetencijom,korumpiranošću i političkim diktatom.

VL
Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
08:44 18.12.2018.

Zgroženi su oni koji brane takve nasilnike. Licemjeri.

VL
KA
kapunjohan
09:23 18.12.2018.

Stvar treba malo ohladiti-tu je jedino krivo to što nije u tom roku kao i u mnogim drugim procesima presuda nije donešena u razumnom roku. To se dešava često i zato što zakon daje previše mogućnosti da se procesi razvlače kao napr. i u javnim natječajima za gradnje. Tu zakone treba popraviti na utemeljene razloge koji mogu nakratko produžiti proces .Mediji su napalili javnostnekoliko neodgovorno a što bi bilo da je bio brzo osuđen na recimo osem mjeseci zatvora i neku novčanu kaznu ,sve bi izgledalo ,,oke,, i on bi opet kroz dva mjese šetao po Zadru. Žrtvi je svaka kazna premala ali ako se počme zatvarati na višegodišnje zatvore za slične fizičke napade , bit će puni zatvori ,jer takvih ,,obračuna,, među muškom populacijom je mnogo I tko će to hraniti po zatvorima. Zato treba zadržati sadašnje zatvorske kazne a povećati novčanu odštetu koju treba napadač isplatiti žrtvi. Taj u Zadru je već odslužio 6 mjeseci i što ako bi dobio još koji , više bi ga pogodilo da mora uz to platiti još toliko titisuća kuna. Kazne moraju biti bez emocija i čim više ublažiti štetu žrtve koja mora biti objektivno utvrđena -a ne govoriti on sad šeta- šetat će po svakoj vremenskoj kazni.

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.