Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ako piješ, ne vozi

I ove godine za Martinje pojačane policijske kontrole u prometu

\'07.11.2009, Zagreb, Hrvatska - Povodom Martinja policija u prometu provodi akciju testiranja na alkohol i opojne droge. Photo: Petar Glebov/PIXSELL\'
Petar Glebov/PIXSELL
09.11.2010.
u 10:21

U povodu Martinja očekuje se povećani broj vozača koji su konzumirali alkoholna pića

Od 11. do 14. studenoga, u povodu narodnog običaja krštenja mošta Martinja i očekivano povećanog broja sudionika u cestovnom prometu koji su konzumirali alkoholna pića, a u cilju preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica, Ministarstvo unutarnjih poslova svoje aktivnosti usmjerit će na sprečavanje i sankcioniranje vožnje pod utjecajem alkohola, priopćili su danas iz tog Ministarstva.

Nadzor vozača obavljat će se na lokacijama koje se statistički, ali i iskustveno iskazuju kao ugrožene u pogledu činjenja prometnih prekršaja i događanja prometnih nesreća zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Uspostavit će se velik broj kontrolnih punktova koji će se u vrijeme provođenja akcija češće mijenjati.

U ove ciljane aktivnosti bit će uključen odgovarajući broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa (uređaji za utvrđivanje stupnja alkoholiziranosti, uređaji za droge, uređaji za nadzor brzine).

Prošle godine zatečeno 1894 vozača pod utjecajem alkohola

Kao upozorenje vozačima, MUP je iznio i prošlogodišnje rezultate ove akcije kada je, na području Hrvatske, na vožnju pod utjecajem alkohola i droga, ukupno kontrolirano 25.889 vozača. Od tog broja, pod utjecajem alkohola je zatečeno 1894 vozača, a 23 vozača zatečena su kako upravljaju vozilom pod utjecajem droge.

Najveći broj vozača koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola bio je u dobnoj skupini od 25 do 30 godina – 522 vozača, skupini od 18 do 24 godine – 517 vozača itd. Najveći broj vozača imao je koncentraciju alkohola od 0,5 do 1,5 g/kg.

Komentara 3

FE
Felicijen
16:59 09.11.2010.

Policajci bi sve ulovljene tijezne vozače trebali odmah privesti u najbližu birtiju. Pa ipak je Martinje !

CU
cunt
17:32 09.11.2010.

a ko bu murjake kontroliral ? popovi ? polititičari sigurno nebuju jer oni svi idu kod Lojzeka a doma ih voze njihovi pijani šoferi,,i kaj sad? najbolje proglasiti dan pijanih i svako radi kaj hoće.....

DA
DarzaJ
18:18 09.11.2010.

lako sa pijanima, neka love one sa 250 km po auto cestama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije