Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nakon rezolucije

I Odbor regija EU na prijedlog dubrovačkog župana donio deklaraciju protiv Šešelja

Odbor regija
Foto: Tomislav Krasnec
04.12.2014.
u 14:40

Deklaracija je usvojena na prijedlog dubrovačko-neretvanskog župana Nikole Dobroslavića, koji je jedan od hrvatskih članova Odbora regija, priopćeno je iz predstavništva Dubrovačko-neretvanske županije u Bruxellesu

Nakon rezolucije Europskog parlamenta, još jedna institucija Europske unije, Odbor regija, usvojila je deklaraciju o slučaju Vojislava Šešelja, optuženog ratnog zločinca kojega je Haaški sud pustio na privremenu slobodu do izricanja presude.

Deklaracija je usvojena na prijedlog dubrovačko-neretvanskog župana Nikole Dobroslavića, koji je jedan od hrvatskih članova Odbora regija, priopćeno je iz predstavništva Dubrovačko-neretvanske županije u Bruxellesu. 

"Deklaracija osuđuje ponašanje i izjave haaškog optuženika Šešelja u njegovim istupima nakon puštanja na privremenu slobodu. Deklaracija također poziva vlasti Republike Srbije da reagiraju na taj govor mržnje i teritorijalne pretenzije i ograde se od njih. Također, podsjeća se na teška stradanja koja su pretrpjele hrvatske regije, gradovi i općine te ističe da ovakvi incidenti podrivaju europski put Srbije koji Odbor regija inače podržava", priopćili su iz tog predstavništva. 

Odbor regija je politička skupština izabranih regionalnih ili lokalnih predstavnika iz svih 28 država članica, a trenutno ima 353 člana. Europska komisija se kod donošenja propisa koji se tiču lokalne i regionalne vlasti mora savjetovati s Odborom regija.

>>'Hrvatski i srpski političari ponašaju se kao da im je scenarij pisao Šešelj'

>>HSP AS traži uvođenje viza za građane Srbije zbog Šešeljevih istupa
 

Komentara 9

JA
james49
17:00 04.12.2014.

Zabole njega 'uvo' za to!

Avatar PrincipGavrilo
PrincipGavrilo
16:11 04.12.2014.

Je li obavezujuca?

Avatar SarmaKarma
SarmaKarma
14:58 04.12.2014.

ha ha ...kakvi klovnovi. Kakvi somovi. Jos malo pa ce i Evrovizija doneti deklaraciju protiv Seselja na osnovu tuzbe recimo Vanne ili Maje Vucic ( uf- svidja mi se njeno prezime)...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije