Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon Velike Britanije

Njemački parlament odobrio vojne operacije protiv ISIL-a, poslat će brod i 1200 vojnika

Ruski zračni napadi na ISIL
Foto: Reuters/ PIXSELL
04.12.2015.
u 11:57

Ovo će biti dosad najveća njemačka vojna operacija izvan zemlje

Njemački parlament odobrio je vojnu podršku koaliciji koja se bori protiv pripadnika takozvane Islamske države u Siriji. U tu će regiju tako biti poslani njemački vojni brod i 1200 vojnika, javlja BBC News.

Jučer su britanski ratni avioni izveli prve napade na položaje Islamske države nakon što je i njihov parlament odobrio vojne operacije.

– Prije dvije godine nisam mogla zamisliti da ćemo danas gledati u ovakav bezdan, kazala je ministrica obrane Ursula von der Leyen.

Ovo će biti dosad najveća njemačka vojna operacija izvan zemlje.

>> Pritisak na Nizozemsku: Priključite se zračnim napadima na Islamsku državu u Siriji

Komentara 11

DU
Deleted user
13:13 04.12.2015.

koje crne operacije, idu tamo da im nose vodu. idu samo "leteci tankeri" za gorivo avionima u zraku da mogu puniti I izvidjacki avioni, oni nece jedan metak ispaliti a kamo li bombu baciti. njih su toliko mentalno upropastili zbog nacista da se oni vojno nebi branili kad bi ih neko napao a kamo li da ce nijemci nedje borbeno djelovat i to jos izvan njemacke.

I1
ing-12345
08:09 05.12.2015.

Izgleda da je Nijemcima Merkelica izbrisala svu pamet. Šalju svoje vojnike u borbu u Siriju a primili su 800.000 vojno sposobnih muškaraca iz Sirije u Njemačkoj da ih uzdržavaju do kraja njihovog života.

Avatar popajce
popajce
13:18 04.12.2015.

znaci,sledeci bombas samoubojica'leti' u berlinu...?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije