Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MAJKA IZ PULE:

'I moj sin imao je sindrom kao i preminuli dječak, nismo ni znali da je prebolio koronu'

Ilustracija
Foto: ROBERT MICHAEL/DPA/PIXSELL
1/2
24.01.2021.
u 20:48

Jasminka Kalčić u prosincu se borila za život svoga sina kojemu je također dijagnosticiran sindrom od kojega je 11-godišnjak sinoć preminuo

Jasminka Kalčić (49) iz Pule majka je devetogodišnjaka koji je krajem prošle godine prebolio MIS-c, post-COVID sindrom od kojega je sinoć preminuo 11-godišnjak.

– Ne mogu uopće opisati tugu koju sam osjetila čim sam pročitala vijest da je zbog multiorganskog upalnog sindroma,kao posljedice koronavirusa preminuo 11-godišnji dječak. Duboko suosjećam s roditeljima preminulog djeteta i nema te riječi utjehe u ovom trenutku. Svijet se u tom trenutku sruši, utihne. Čim sam ugledala vijest,čvrsto sam zagrlila svog dječaka i privila ga uz sebe te pomislila koliko sam sretna što je on tu sa mnom i što je živ – kazala je potresena novinarka HRT-a Jasminka Kalčić za 24 sata.

Njezin Petar je prvo dijete u Istri i Primorju i jedan od rijetkih u Hrvatskoj koji je imao MIS-c,a koji i danas osjeća posljedice.

–  Informirajući se preko interneta vidjela sam djecu u SAD-u koja su slično izgledala kao moje dijete i kada sam pročitala simptome i dublje razmislila, rekla sam sebi "Ajmo Bože" napraviti taj test na antitijela, bez obzira što je moje dijete dva puta bilo negativno na koronavirus. Liječnici su me na koncu poslušali, napravili test na antitijela i to je jedini način da se nađe multiinflamantorni sindrom. Tek tada su znali kako moje dijete liječiti – ispričala je ona.

Prisjetila se simptoma koje je njezino dijete imalo.

– Simptomi su: iznimno visoka temperatura do 40 stupnjeva Celzijevih, koja traje nekoliko dana bez nekog, roditelju objašnjivog razloga. Puno njih mi je reklo da je možda u pitanju neka alergija ali ja sam znala da moje dijete nije alergično. Ako dijete dobije crvenilo, neobičan osip po tijelu koji šeta po tijelu, ako povraća bez nekog osobitog razloga (da znate da se nije primjerice otrovao), ima neobičnu drhtavicu, ne spava,ne reagira na podržaje, ne može sklopiti glavu prema koljenima i ima suha usta. Prsti na rukama i nogama su blago otečeni, javlja se crvenilo noktića. Tako je sve počelo. Onda se situacija pogoršava i dijete jednostavno obamre,ne može uzimati tekućinu, ne jede, ne komunicira i postane "mrtvo tijelo". To je već trenutak kada roditelj s djetetom već treba biti u bolnici – ispričala je.

Preporučila je svima koji su u sličnoj situaciji da se jave liječnicima i imaju povjerenja u njih ali i da slučaju svoj instinkt i idu do kraja.

Njezin Petar je danas relativno dobro, no još uvijek je slabašan. Brzo se umara, pogotovo od kada je krenuo u školu. Ne smije raditi tjelesni niti ikakva tjelesna opterećenja. Dječak još uvijek ima povremene nesanice i kako majka primjećuje, na večer mu se na ušima javi crvenilo.

VIDEO 11 vrlo čestih simptoma COVID-a o kojima baš nitko ne govori.

Ključne riječi

Komentara 32

DU
Deleted user
21:51 24.01.2021.

Ima puno komentara koji tvrde da je sirotom dječaku puklo slijepo crijevo i da je dobio sepsu od koje je i preminuo.I da ga nisu na vrijeme primili na pregled.Netko nešto opasno mulja.

Avatar OMG_GMO
OMG_GMO
22:23 24.01.2021.

doktori dernečili pa uprskali???? pa se sada izvlače na "nevidljivog neprijatelja" ????? pljuc!

LE
LeonardoGoldman
01:59 25.01.2021.

I moj sin je to imao prije 5 g. Onda već dugo traje ova korona!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije