Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJAKOVA BURZA RADA

I. Mašić (29): Kuhao sam, prodavao, a sad ću na rad preko granice

mašić igor
Anton Ficko/VLM
26.02.2010.
u 19:40

Večernjakova rubrika koja će vam u vrijeme krize pomoći da lakše nađete posao! Javite nam kako ste izgubili posao i što biste voljeli raditi. burza@vecernji.net

Sa 29 godina prisiljen sam živjeti s roditeljima i ovisiti o njihovoj novčanoj pomoći. Radio bih bilo što, ali posla jednostavno nema. U posljednja tri mjeseca otkako sam dobio otkaz poslao sam molbe na 146 adresa, od Crikvenice, Krka i Rijeke do Zagreba, no nitko mi na njih nije odgovorio, ni pozitivno, ni negativno.

Priča je to Crikveničanina Igora Mašića kojega je gubitak posla teško pogodio pa je u traženju izlaza iz bezizlazne situacije zaključio kako mu je jedino rješenje trbuhom za kruhom sreću okušati izvan Hrvatske. Završio je kuharsku školu. Ali uvidio je da je pogriješio i veli – kuhanje za turiste nikamo ne vodi jer su ga poslodavci zakidali ili na stažu ili na plaći.

U Rijeci se "ubacio" u prodaju automobila, no s padom prodaje postao je viškom te je u studenom dobio – otkaz i preporuku!
– Imao sam najbolju prodaju, ali što mi to vrijedi kad sam postao prekobrojan – žali se I. Mašić. Prestao se nadati. Uvjeren je da mu je rješenje pokušati se ukrcati na brod ili iseliti u Australiju.

Komentara 3

Avatar kresimir*
kresimir*
00:28 27.02.2010.

Eh sad! A da je mozda skinul suncane naocale kad vec trazi posel?! No i da se ukrca za Australiju treba novce, papire i vremena da dobije papire.

FT
franjo.tahi
19:55 26.02.2010.

HDZ zna!!!

RA
rajko
18:33 27.02.2010.

To ti je najpametnija ideja d azbrises odavde.sto nisi prije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije