Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NUKLEARNI PROGRAM
Povratak na članak

I Kina je konačno pristala na uvođenje sankcija Iranu

Iran je shvatio da je zbog naglog kineskog zaokreta u opasnosti, pa se i sam bacio na diplomatske vještine. Iranski su mediji javili da njihov glavni pregovarač putuje u Kinu na novu rundu razgovora.

Komentari 225

Avatar Bjesomar
Bjesomar
09:28 01.04.2010.

kumajela Berlusconni bi rekao da je covjek dobro preplanuo :-)

VL
Avatar DonLon
DonLon
10:11 01.04.2010.

Kumajela, radi se o tesko bolesnom covjeku. Nazalost najbolesniji dio nije vidljiv!

VL
OB
-obrisani-
13:48 01.04.2010.

antibiotik, u pravu si. VL kasni za informacijama.

VL
OB
-obrisani-
13:49 01.04.2010.

kumajela, ovaj čovjek je doktor građevinskih znanosti, što niti ti niti itko iz tvoje obitelji nećete postići u idućih 500 godina.

VL
OB
-obrisani-
14:45 01.04.2010.

Cire, jos sreca, da je Nedjo doktor gradjevinskih znaosti, znanje ce mu biti potrebno za ponovnu izgradnju srusene zemlje ... Jer sto vise on trubi, da je potrebno Izrael i cijeli degenerirani zapad (kojeg samo islam moze spasiti) unistiti, to je blize trenutak, kad ce biti njemu to znanje i te kako potrebno. Za sada je Nedjo pokazao samo to, da je majstor za mucenje i vjesanje i strijeljanje politicnih protivnika ...

VL
OB
-obrisani-
15:54 01.04.2010.

Sizife, prilikom izlijeva svoje primitivne rasističke mržnje previdio si neke važne činjenice - Iran je najstarija zemlja na svijetu, o čijoj sudbini baš nikada u povijesti nisu odlučivale strane sile. Stoga, Iranu se fućka za to što govori jedan Berlusconi ili Sarkozy, jer što mogu Talijančići ili Francuzići po pitanju Irana? Isto ono što i ti - LAJATI.

VL
OB
-obrisani-
15:56 01.04.2010.

Nedavno je u 98-oj godini umrla žena po imenu Irina Sandler. Za vrijeme Drugog svjetskog rata ona je dobila posao u Varšavskom getu kao vodoinstalater-zavarivač. U njoj su bili skriveni motivi. Budući da je bila Njemica ona je znala o o planovima nacista po pitanju života.Na dnu svoje torbe za alat ona je počela iznositi djecu iz geta, a u zadnjem dijelu svog kamioneta imala je vreću u koju je sakrivala veću djecu Tu pozadi ona je vozila i psa koga je naučila lajati kad god bi joj straža propuštala kamion kroz vrata geta. Vojnici, prirodno nisu htjeli da se zadržavaju sa psom, koji je lajući prikrivao zvuke koje bi djeca mogla proizvesti. Za vrijeme te djelatnosti Irina je uspjela iznjeti iz geta i, samim tim spasiti 2500 djece.Nju su nacisti otkrili i žestoko je izbili prebivši joj i ruke i noge. Irina je zapisala imena sve djece koju je spasila i taj popis čuvala u staklenoj boci zakopanoj ispod drveta u zadnjem dijelu svog dvorišta. Poslije rata ona je pokušala pronaći preživjele roditelje i okupiti obitelji . Ali većina njih je okončala život u plinskoj komori. Djeca, kojima je Irina pomogla bila su smještena u domove ili su bila usvojena. Prošle godine Irina Sandler je bila nominirana za Nobelovu nagradu za mir. Nije ju dobila. Tu nagradu je dobio Al Gor – za slajd –šou o globalnom zatopljenju. A, u ovoj godini je tu nagradu dobio Barak Obama &n bsp; za svoja predizborna obećanja. Ja ulažem mali trud da Vam pošaljem ovo pismo. Nadam se da ćete i Vi postupiti tako. Prošlo je 65 godina od završetka Drugog svjetskog rata u Europi Ovo elektronsko pismo je kao znak sjećanja na 6 milijuna židova, 20-tak milijuna Rusa, desetina milijuna kršćana i 1900 katoličkih svećenika ubijenih, streljanih, zlostavljanih, spaljenih, izmorenih gladju i poniženih. Sada- kao nikada, posle izjava Iraka i Irana i drugih, čak i u blagoslovenoj Europi – o tome da je Holokaust jednostavno mit, neophodno je učiniti sve da svijet ne bi zaboravio št0 se dogodilo, jer postoje neki koji bi to htjeli. Ovo je pismo namijenjeno 40 milijuna adresa. Postani karika u lancu sjećanja. Pomogni nama da ga pošaljemo cijelom svijetu. Razdijeli ovo svojim poznanicima i zamoli ih da ne prekidaju ovaj lanac. Molim Vas , nemojte samo obrisati ovo pismo. Za njegovo preadresiranje nije potrebno više od minute ... Hvala!

VL
OB
-obrisani-
14:41 01.04.2010.

-Dobro ovo s Kinom, samo sto Izrael, kad se bude osjecao akutno ugrozenim od serijatskih ludjaka u Teheranu, nece pitati ni USA, a jos manje Kinu za dozvolu, nego ce jednim udarcem pretvoriti iranske centrifuge u staro zeljezo - ostat ce samo one u strojevima za pranje rublja. Mule nece ni znati sto se to njima dogadja kad ce sve biti pretvoreno u gomilu rusevina ... I zapamtite: Izrael ce to napraviti i za nas!

VL
OB
-obrisani-
18:31 01.04.2010.

-Iran ima mesijanske i imperijalisticne ambicije. Kao \"commom denominator\" siita i sunita, koji se inace mrze i masovno drug drugoga ukokavaju, Iran se posluzuje najprimitivnije anti-zidovske propagande ... s relativno losim uspjehom, jer su i Egipt i Saudijska Arabija izjavile, da Iranu nece dopustiti nuklearnog oruzja ...

VL
OB
-obrisani-
18:31 01.04.2010.

Kir, naporan si do bola. Iran je zemlja u kojoj se događa, da žena ima prava toliko kolko joj muž odredi a ti pričaš o slobodi i demokraciji.. U zatvoru se nalaze oni koji su se usprotivili siledžijstvu mula i ajatolaha.... Da ne pričamo o vjerskoj policiji... Zatvori su puni onih koji su pljunili na pogrešnom mjestu,pa se protumačilo kao uvrijeda ajatolahu.....

VL
OB
-obrisani-
18:41 01.04.2010.

Geheimina, imaš li ti ITI JEDAN argument prema kojem Iran nije demokratska i slobodna zemlja? Ako nam misliš prodavati američko-izraelske propagandne pamflete, debelo si se prevarila... P.S. Zar misliš kako Iran podržavaju samo muslimani? Ne draga, većina katolika i pravoslavacaca u svijetu također simpatizira Iran.

VL
OB
-obrisani-
18:44 01.04.2010.

Ovaj sizif zaista nasmijava, iz petnih žila zagovara agresiju na miroljubivi Iran, no kada Iran u desetak dana sravni Izrael sa zemljom onda će kukati o tobožnjem \"antisemitizmu\", kao u zadnjih 3000 godina. O jadan od oca, jadan od majke!

VL
OB
-obrisani-
17:14 01.04.2010.

Zark, da si išao na nekakav fakultet mogao si naučiti kako je Iran kolijevka ljudskih prava i tolerancije prema manjinama; npr. Iran je ukinuo ropstvo 2400 godina prije Amerike, dok Iranci također nisu uništili niti jednu kulturu ili narod u zadnjih pet tisućljeća postojanja njihove države. Stoga, nitko na svijetu nema pravo Iranu držati lekcije o državnosti ili ljudskim pravima.

VL
OB
-obrisani-
17:15 01.04.2010.

zubatac, ovaj čovjek je doktor građevinskih znanosti, što niti ti niti itko iz tvoje obitelji nećete postići u idućih 500 godina.

VL
ZX
zark x
17:16 01.04.2010.

Marine ne vrijedjaj. Pogledaj toga ludjaka na slici i pitaj covjeka na ulici u Tehranu koliko slobode tamo ima, gdje se kandidati za izbore izabiru od teoloskih idiota. Ne budi arogantan. ne znas skime govoris. Jesi li napisao 150 znanstvenihh clanaka u svijetskoj stampi.?

VL
OB
-obrisani-
17:18 01.04.2010.

Zubatac, ja sam Hrvat i katolik, no za razliku od tebe ja nisam mediokritet s tri razdreda srednje škole. Ako tebi smeta što je Iran Hrvatskoj prijateljska zemlja, onda kupi svoje prnje, rodbinu i pravac - Izrael.

VL
ZX
zark x
17:20 01.04.2010.

Ovaj ludjak na slici je doktor saobracaja a ne gradjevine. Robstvo jos postoji u Iranu i Sj Koreji. Ljudi ginu na ulicama kad zahtijevaju slobodu. To je sramota te teokracije. Osim toga Iran je u redu.

VL
OB
-obrisani-
17:47 01.04.2010.

Orisis, Izrael je ponudio Kinezima deset vagona Jaffa naranči u zamijenu za milijun barela nafte dnevno. :))) Ma gluposti, Kinezi su samo pristali pregovarati o sankcijama, no nema šanse da će pristati na njih.

VL
OB
-obrisani-
18:10 01.04.2010.

Sizife, Hrvatska NIKADA nije niti će ikada biti vaša (židovska).

VL
OB
-obrisani-
15:45 01.04.2010.

NE LAŽI Sizife, Iran je demokratska i tolerantna zemlja. Naime, unatoč 98% muslimana u Iranu također žive i stotine tisuća kršćana odnosno deseci tisuća židova koji imaju sva prava kao i ostali građani Irana. Navedene vjerske manjine imaju i stalnee zastupnike u iranskom parlamentu, plus dodatno pravo glasa na izborima za članove parlamenta. Iran je po pitanju poštivanja kršćanske vjere najtolerantnija bliskoistočna zemlja; procijenjuje se kako u toj zemlji živi oko 350.000 asirskih i armenskih kršćana koji svoju vjeru prakticiraju u oko 600 aktivnih crkava, među njima i crkva sv. Marije koja je druga najstarija na svijetu - poslije one u palestinskom Betlehemu. Iranski muslimani i dan danas cijene drevne predislamske tradicije, pa se priključuju slavljenju zoroastrijskih blagdana. O iranskom poštivanju vjerskim manjina najbolje govori činjenica kako je nedavno Svjetska udruga asirskih kršćana prebacila sjedište iz američkog New Yorka u iranski Teheran pod objašnjenjem kako se u Iranu njihova manjinska prava poštuju više nego u bilo kojoj drugoj državi svijeta. Treba naglasiti kako je Iran već tisućama godina multikulturalna država zbog čega su etničke, vjerske ili nacionalne netrpeljivosti poput onih na Balkanu doslovno neviđene kroz čitavu iransku povijest. Perzijanci čine najveći postotak među iranskim narodima (napomena: „iranski narodi“ su etnojezična skupina), a slijede ih Azeri i Kurdi o čijoj zastupljenosti u Iranu najviše govore podaci kako je vrhovni vođa Ali Khamenei - Azer, dok je gradonačelnik glavnog grada Teherana je Mohamed Bagher Ghalibaf - Kurd. Osim poštivanja vjerskih manjina, prava žena u Iranu su također na zavidnoj razini u odnosu na bilo koju drugu muslimansku zemlju: Iranke ne nose burke i feredže, biraju bračne partnere, posjeduju nekretnine, voze automobile, samostalno se kreću, glasuju na demokratskim izborima, sudjeluju u politici, itd. Na iranskim sveučilištima od 3.2 milijuna studenata njih 60-70% su žene. Usporedbe radi, prije revolicije 1979. Iran je imao samo 100.000 studenata, od čega svega 20% žena. S druge strane, Izrael je najbrutalnija zemlja današnjice; osnovali su državu na terorizmu (Irgun, Haganah, Lehi) i genocidu nad Palestincima, pokrenuli su osam agresija u zadnjih 60 godina, a i dan danas proganjaju sve manjine poput muslimana i kršćana. Stoga, Iran ima moju potporu da ukloni taj barbarski izraelski režim.

VL
« 1 2 3 4 5 6 ... 12 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.