Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
referendum o neovisnosti
Povratak na članak

I Hrvatska traži da Škotska prođe pregovore za EU

Milanović: 
Sve države moraju proći detaljan, poman i pravedan pregovarački put

Komentari 24

AT
atomised
13:24 21.12.2013.

Odgovor hrvatske vlade kao da su pisali u Londonu. A iz čega se to sastoje uvjeti za članstvo u EU? Pa valjda iz ispunjavanja kopenhaških i madridških kriterija! Zar će Škotska koja je već četrdeset godina otvarati pregovaračka poglavlja o pravnoj stečevini kad tu stečevinu čitavo vrijeme provodi? No nije u tome problem. Zagreb se ne želi zamjeriti svom sponzoru u Londonu.

VL
NO
normalac
14:19 21.12.2013.

Zaista je tužan odgovor Vlade jednoj divnoj, prijateljskoj zemlji. Ako su se na otoku dogovorili o svemu tko je g. Milanović da se u to miješa. Hrvatska mora uputiti ispriku i ne se vise miješati u dogovore trećim strana. Škotski narode oprostite nam, mi tako ne mislimo. To su misli ljudi koji nisu dobre volje. Neka bog bdije nad otokom, a ne balkanski primitivizam kojem svakodnevno svjedocimo.

VL
SC
Svitski_Covik
13:37 21.12.2013.

Odmah priznati nezavisnu Skotsku! I time se Englezima zahvaliti za Bleiburg i za sva ponizenja i bahatosti od 91.do danas!

VL
KR
KroničarHr
14:05 21.12.2013.

Bijedni poltroni, oštrite neku stvar na težnjama škotskoga naroda u interesu države koja se potpuno i otvoreno neprijateljski ponašala prema slobodi hrvatskoga naroda cijelo XX stoljeće, a niste kao "europejci" u stanju postaviti ni jedno jedino političko pitanje u zaštiti europske tradicije i kulture što god to značilo, od potencijalnoga uvoza tisuća zločinaca, zločinačke ideologije, pretenzija za tuđim teritorijima, baštinom genocida i svime što Srbija donosi na pregovarački stol pred EK. Prije svega ste dužni svome narodu štititi ga i ispraviti štete koje smo doživjeli kao ni jedna današnja zemlja EU od Srbije, ali, ako ste već za europskim stolom, to dugujete i europskim narodima, od kojih je škotski narod jedan od najstarijih i najkonstitutivnijih kada je EU u pitanju. Uistinu je vrijeme da se počne formirati nacionalni pokret koji će spasiti elementarnu čast hrvatskoga naroda i poslati jasnu poruku svim EU zemljama da sve ono što ova vlada uradi podliježe automatskom preispitivanju nakon smjene. Samo je pitanje dana kada će kompletna ova državna vlast završiti na sudu zbog veleizdaje zemlje!

VL
Avatar babas
babas
15:18 21.12.2013.

Podrzavati Engleze protiv Skota je podmuklo!

VL
AR
argonaut11
17:04 23.12.2013.

Vidi druga zoke engleske poltrončine,dakle to su mu naložili u engleskoj između ostalih zadaća.Razmišljaš li ti druže zoka išta pitati ovaj narod?

VL
PR
Protivcenzure
10:36 23.12.2013.

nebi mjenjao britaniju za eu britanija funkcionira a eu ne funkcionira.

VL
SC
Svitski_Covik
13:55 21.12.2013.

SDP-boljsevici nastavljaju svoju liniju: sto bolje prema neprijateljima Hrvatske(srbi,srbija,UDBA,Englezi) , a sto gore prema prijateljima Hrvatske( Njemci,Skoti,Vatikan).

VL
NA
naslipo
13:42 21.12.2013.

Milanoviću, koji si ti jadnik. Sjeti se koliko smo mi željeli neovisnost i kako su nas gazili sa svih strana. Ti si obični sluga pokorni, konjušar.

VL
Avatar cuckoo
cuckoo
18:57 26.12.2013.

Tako je, nema zajebancije. Tek kad dostignete razinu hrvatskog sustava gospodarstva možete predati papire :D

VL
Avatar razocarani
razocarani
18:02 21.12.2013.

u vanjskoj politici bi trebale postojati smijernice kojih bi se trebali drzati bez obzira koja opcija je na vlasti........dragi Skoti Hrvatski Vam narod zeli sve najbolje na putu osamostaljenja i gradnji za vas uvijek sanjane slobodne i neovisne Skotske........i nije istog misljenja kao ova samo momentalna i greskom izabrana vlast koja ne radi u duhu Hrvatskog bica i naroda nego je u sluzbi neznam koga ali Hrvatskog naroda nije...........i zagovara politiku nam ne tako dalekoj proslosti pa nije nekulturno reci ali neprijatelja.......

VL
UM
umpahpah
18:46 21.12.2013.

Pa onda neka i londonski pasaluk isto prodje. Ista pravila za svakoga

VL
Avatar insideout
insideout
14:42 25.12.2013.

hahahaa sto ti je kompleks jadne male beznacajne I siromasne drzavice. cuj rvacka ce trazit pregovore za skotsku, ahahaaa ovo je da se upisas od smijeha. polunacisticka drzavica u kojoj stanovnistvo krepava od gladi trazit ce referendum za buducu clanicu eu koja ima demokratsko ustrojstvo zadnjih 300 godina I bit ce jedna od naj bogatijih drzava europske unije

VL
Avatar Kristijan Krkač
Kristijan Krkač
08:20 25.12.2013.

Z jedne strane, dobro je da i Škotska prođe bar formalno kroz prijavu, pregovore, ugovor i proglašenje da se ne bi stvoril nepotrebni presedan. Z druge strane, nije loše napakostit Englezima kad god je to moguće. A ovi naši kaj od Engleza primaju honorare na svoje off-shore račune prije il kasnije bu ju se pokajali kaj nisu slušali osovinu Pariz-Berlin. U stvari, možda se već pomalo i srame kak mi stvari zgledaju.

VL
PD
poliboss.dp
13:48 21.12.2013.

Nisam nigdje na forumima vidio i pročitao toliko primitivizma i mržnje kao u Hrvatskoj.

VL
DU
Deleted user
21:17 28.12.2013.

Škotska je u Velikoj Britaniji kao Hrvatska u Jugoslaviji, naravnod a će drugovi jugonostalgičari u SDP-u držati svijeću svojim srboljubima u Londonu.

VL
DU
Deleted user
21:17 28.12.2013.

Živjela nezavisna Škotska, dolje tzv Ujedinjeno Kraljevstvo. Kako reče moj irski prijatelj fck your queen and fck your orange marches.

VL
Avatar NJUŠKALO
NJUŠKALO
20:19 01.01.2014.

Da li partija ima pravo odlučivati o nezavisnosti Škotske i što žele njihovi građani?Škotska namjerava o tome održati referendum a onda će se znati točno da li većina Škota i dalje želi ostati u Ujedinjenom Kraljevstvu. EU se u svojoj povijesti još nije suočila sa takvim slučajem da se zemlja članica raspala a nakon toga opet traži članstvo. Zato postoje pravne službe EU-a te referendumi, a ne da odgovor naše Vlade bude pisan u Londonu.

VL
AG
Agricola
22:47 21.12.2013.

Mislim da bi Škotska automatizmom trebala postati članica EU, i ako mogu dodati, mislim da Srbija nikad ne bi smjela postati članica Eu, i prvorazredan je hrvatski interes da Srbija nikad ne uđe u EU. Bratskom škotskom narodu mogu samomo poručiti da ovo nije hrvatska politika nego politika trenutne vlade, a vlada će se promjeniti pa će se promjeniti i politika.

VL
Avatar pretplatniik
pretplatniik
21:50 21.12.2013.

Kakve to recimo bi Škotksa uvjete za EU trebala ispuniti po Milanovicevoj logici? ako treba ispuniti neke posebne mukotrpne uvjete kako da je onda sada kao VB u uniji? Kad proglase neovisnost samo će promijeniti slovo u Ustavu.20g. su najmanje ispred nas i još imamo obraza im govoriti da ispune uvjete ,a uvjete imaju još se naš Premijer nije ni rodio...

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.