Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
cvijet

I "gosti" zatvora mogli bi produljiti boravak u cvjetnoj Lepoglavi!

cvijet2 (1)
Foto: presnimila Lj. Risek
1/3
08.12.2011.
u 10:15

Za najcvjetniji balkon nagrađena je Štefica Kelemen, a u kategoriji okućnica prvu nagradu osvojila je Dragica Bajsić, obje iz Lepoglave

U prošlih desetak godina Lepoglava je doživjela renesansu u uređenosti okućnica i javnih površina. Čak i naš najstroži zatvor u Hrvatskoj posjetitelje dočekuje - cvijećem! Možda će zbog cvjetne Lepoglave i "gosti" Kaznionice poželjeti produljiti "boravak" u našem gradu – našalio se lepoglavski dogradonačelnik Alojz Gredelj otvarajući na središnjoj svečanosti ekomanifestacije "Cvijet za ljepši grad 2011." izložbu fotografija najljepših balkona i okućnica.

Nakon pozdravnih riječi voditeljice Turističkog društva Kristine Loparić, proglašeni su pobjednici ovogodišnje akcije. Najljepše balkone imaju Štefica Kelemen i Vjekoslav Šumečki iz Lepoglave i Katica Pintarić iz Gornje Višnjice. U kategoriji okućnica pobjednici su Dragica Bajsić i Zvonko Čretni iz Lepoglave te Ankica Hrženjak iz Donje Višnjice. Nagrade za uređenost površina ustanova i tvrtki dobili su OŠ Kamenica te tvrtka Hodalj i Kaznionica Lepoglava. Direktorica županijskog TZ-a Elizabeta Dolenec uručila je plakete zeleni cvijet OPG-u Jakopiček i Snježani Varović.

Autori najljepših likovnih i literarnih radova na ekoteme su Ivana Dukarić i Ksenija Dukarić iz OŠ Višnjice, Maja Husnjak i Tatjana Husnjak iz OŠ Kamenice te Marta Risek i Lucija Vusić iz OŠ Lepoglava. Prigodan program na gitari izveo je Dorian Varović, a burnim pljeskom brojna publika nagradila je i raspjevan program i ekoporuke koje su im uputili mališani Dječjeg vrtića Lepoglave. Svečanost je priređena kao jedan od brojnih sadržaja kojima se u Lepoglavi cijeli ovaj tjedan obilježava Dan grada i Dan župe.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije