Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Francuska

I Francuska otvara istragu 
o nasukavanju Costa Concordije

costa concordia (1)
AFP/PIXSELL
02.02.2012.
u 19:24

Na brodu je bilo više od 450 francuskih državljana, a među identificiranim žrtvama četvero je Francuza

Francusko državno tužiteljstvo otvorilo je istragu o havariji talijanskog kruzera Costa Concordia, i to na temelju prijava koje su podnesene u Francuskoj. Na brodu je, naime, bilo više od 450 francuskih državljana, a među identificiranim žrtvama četvero je Francuza. Za još dvoje francuskih državljana traga se i nalaze se na popisu nestalih.

Tužitelj u Parizu izdao je nalog policiji da započnu istragu o uzrocima nasukavanja Coste Concordije, a kada istraga bude završena, i u Francuskoj bi protiv kapetana mogla biti podignuta optužnica, i to za umorstvo, za izazivanje pomorske nesreće velikih razmjera i za napuštanje broda prije zbrinjavanja svih putnika. U francuskom ministarstvu pravosuđa također je otvoren ured u kojem putnici s Coste Concordije mogu dobiti sve informacije, ali i dati svoj iskaz, bez obzira na to jesu li to već učinili u Italiji ili ne.

Nasukani kruzer krije tijela još 15 žrtava, a u srijedu navečer u more su istekle prve količine nafte. Loši vremenski uvjeti i vrlo visoki valovi onemogućavaju da se s broda ispumpa 2400 tona nafte, ali i druge kemikalije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije