Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koronavirus u Hrvatskoj

Prvi post-covid odjel u riječkom KBC-u za one kojima ne prolaze tegobe od korone

COVID 19
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
1/3
14.12.2020.
u 17:31

Srednje škole u svim županijama i viši razredi osnovnih škola u četiri županije od danas će nastavu pratiti online

U posljednja 24 sata zabilježena su 1472 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 22769. Među njima je 2857 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 284 pacijenta. Preminulo je 65 osoba.

17:30 - U Kliničkome bolničkom centru (KBC) Rijeka otvoren je prvi post-covid odjel namijenjen bolesnicima kod kojih ne prolaze tegobe bolesti COVID-19, izvijestio je u ponedjeljak taj KBC, koji upozorava  da ta opasna bolest može ostaviti teške tragove na plućima, srcu i žilama.

Kako je navedeno, suhi, podražajni, uporni kašalj, zamor i zaduha, mogu skrivati ozbiljne komplikacije i predstavljaju potencijalnu životnu ugrozu. Za takve pacijente u bolnici je organiziran rad pulmološke post-covid ambulante a liječnici koji u njoj rade, ako utvrde i druge komplikacije, traže konzilijarna mišljenja kolega drugih specijalnosti.

13:39 - U posljednjih 24 sata u Karlovačkoj županiji imamo 15  novih slučajeva  zaraze virusom SARS-CoV-2 (PCR). S područja grada Ogulina 11 osoba, Josipdol 4. Nije bilo testiranja na DRIVE inu. U bolnicama Karlovačke županije na današnji su dan hospitalizirane ukupno 152 osobe ( Ogulin- 51, Duga Resa-47, Karlovac-54). Sa bolničkom liječenja su otpuštene 4 osobe (iz OB Karlovac). U protekla 24 sata preminulo je 9 COVID pozitivnih osoba- 4 u Ogulinu, 1 u Duga Resi i 4 u Karlovcu. Na respiratoru se nalazi 9 COVID pozitivnih pacijenata ( 8 u Karlovcu i 1 u Ogulinu). U samoizolaciji se nalazi 1022 osobe.

13:38 - Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije zabilježen je 101 novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2. Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 5.969. Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina): grad Slavonski Brod (31), općina Oriovac (8), grad Nova Gradiška (7), općina Garčin (5), općine Cernik, Sikirevci, Staro Petrovo Selo i Vrpolje (po 4), općine Donji Andrijevci, Gundinci, Nova Kapela, Okučani, Oprisavci i Sibinj (po 3), općine Bebrina, Brodski Stupnik, Bukovlje, Slavonski Šamac i Vrbje (po 2) te općine Davor, Gornja Vrba, Klakar, Rešetari, Stara Gradiška i Velika Kopanica (po 1).

Nema preminulih osoba u zadnja 24 sata. Hospitalizirano je ukupno 85 osoba (4 osobe više nego prethodni dan) od čega u slavonskobrodskoj bolnici 54 osobe, a u novogradiškoj bolnici 31 osoba. Trinaest hospitaliziranih osoba je na respiratoru (2 osobe više nego prethodni dan). Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 1.545 osoba (272 osobe manje nego prethodni dan).

Tijekom proteklog tjedna inspektori civilne zaštite izvršili su 194 nadzora nad poštivanjem epidemioloških mjera u gospodarskim subjektima i na javnim okupljanjima. Kod 4 gospodarska subjekata (trgovine razne) i na 1 javnom okupljanju evidentirano je kršenje epidemioloških mjera te su izrečena upozorenja radi pridržavanja istih.

Stožer CZ Brodsko-posavske županije i nadalje poziva sve građane, poslovne subjekte, ustanove i institucije na pridržavanje svih donesenih mjera i uputa jer jedino odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusom. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

13:34 - U Šibensko-kninskoj županiji  12 novooboljelih osoba, 2 osobe preminule. U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 12 osoba je oboljelo od COVID-19 infekcije. Nažalost, preminule su dvije osobe starije životne dobi oboljele od COVID-19 infekcije, jedna koja se liječila u šibenskoj bolnici a druga se liječila u kninskoj bolnici.  Trenutno je 1204 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID-19 infekcije. U šibenskoj bolnici liječi se 44 osobe, od kojih je 5 osoba na respiratoru, dok je u kninskoj bolnici na liječenju 21 osoba. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji. Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutno je 2776 osoba. U posljednja 24 sata uzorkovano je 26 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus. U proteklom tjednu, od 7-13. prosinca, ukupno je oboljelo 998 osoba; 614 s područja Šibenika, 47 s područja Drniša, 79 s područja Knina, 61 s područja Vodica, 14 s područja Murtera, 24 s područja općine Tisno, 11 s područja Promine, 16 s područja Ružića, 10 s područja Unešića, po 8 s područja Biskupije i Rogoznice, 10 s područja Primoštena, 25 s područja Skradina, 22 s područja Bilica, 27 s područja Tribunja, 12  s područja općine Kistanje, 7 s područja Pirovca i 3 osobe koje nemaju prebivalište u našoj županiji.

13:23 - Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 192 obrađena testa danas je 76 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 40, Imotskog 1, Kaštela 7, Omiša 4, Sinja 3, Solina 5, Trilja 1, Trogira 3, Dugog Rata 3, Dugopolja 1, Milne 1, Muća 1, Podstrane 3, Prgometa 1 i Segeta 2 osobe.
Od ukupnog broja novooboljelih osoba 40 osoba su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju. Ukupno 2645 osoba se nalazi u samoizolaciji. Na bolničkom liječenju nalazi se 209 COVID pozitivnih osoba u KBC-u Split dok se 16 osoba nalazi na respiratoru. Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata preminule su dvije ženske osobe starosti 91 i 83 godine.  Osobe su uz brojne komorbiditete bile pozitivne i na COVID infekciju.

13:04 - Na području grada Zagreba u protekla 24 sata od bolesti covid-19 oboljela je 231 osoba, a trenutačno je 3518 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je u ponedjeljak na konferenciji za novinare Stožer civilne zaštite Grada Zagreba.

Glavna sestra Nastavnoga zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" (NZJZ) Cecilija Rotim izvijestila je da su tijekom nedjelje u tom zavodu testitrana 702 uzorka na SARS-Cov- 2 od kojih je 167 bilo pozitivno. Djelatnici službe za epidemiologiju zavoda kontaktirali su 411 osoba, te je određena mjera samoizolacije za 1040 osoba.

Rotim je dodala da je u tijeku obrada za još 31 osobu, te da su liječnici obiteljske medicine uspješno obradili 40 osoba. U domovima za starije i nemoćne na području grada Zagreba i drugih socijalnih ustanova u protekla 24 sata evidentirano je pak 17 novih slučajeva zaraze koronavirusom korisnika i četiri djelatnika tih ustanova.

Trenutačno 3518 aktivnih slučajeva

Rotim je izvijestila i da je u osnovnim školama evidentirano 19 novooboljelih učenika i jedan nastavnik, u srednjim školama šest učenika, mjera samoizolacije određena je za 267 učenika i četiri djelatnika osnovnih škola te za 91 učenika srednjih škola, a na području grada trenutačno je 3518 aktivnih slučajeva 

Pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč rekao je da je tijekom protekloga vikenda kroz domove zdravlja prošlo 1679 osoba koje su tražile pomoć, za 66 osoba određena je mjera samoizolacije, a na testiranje su upućene 462 osobe. Na drive-in punktovima uzeta su pak 804 uzorka. 

Dodao je da je u karanteni u Tomislavovu domu trenutačno 11 osoba, od kojih je osam osoba pozitivno na koronavirus, a tri osobe su u samoizolaciji. Jeleč je istaknuo da je u zdravstvenom sustavu grada Zagreba i dalje mnogo djelatnika koji su izvan sustava - njih 370, od kojih je 178 pozitivnih na koronavirus, a u samoizolaciji su 192 zdravstvena djelatnika. Ocijenio je da zdravstveni sustav funkcionira otežano i prilagođen je epidemiološkoj situaciji.

Velimir Tišma iz Policijske uprave (PU) zagrebačke izvijestio je da je u protekla 72 sata zabilježeno devet slučajeva kršenja odluka Nacionalnoga stožera civilne zaštite i 11 slučajeva kršenja mjera samoizolacije. Rekao je da je na današnji dan pod mjerama 20.050 osoba od toga su 5698 mjere liječenja na kućnoj adresi, a 14.352 osoba je pod mjerama preventivne samoizolacije na kućnoj adresi.

Biti oprezan i pridržavati se svih epidemioloških mjera

Pročelnik Jeleč je, na novinarsku primjedbu da neki znanstvenici govore da je "prošao vrhunac epidemije u ovom valu i da je riječ o postupnom smirivanju situacije", istaknuo kako bi možda bilo najopasnije "uljuljkati se" i misliti da epidemija polako popušta.

"Uistinu je i dalje potreban visoki oprez za sve što radimo, sasvim sigurno je da je epidemija na vrhuncu i da će i dalje imati vrlo negativne rezultate što u broju umrlih i osoba na respiratoru, a bolnički kapaciteti su popunjeni", rekao je Jeleč.

Istaknuo je da Klinička bolnica (KB) Dubrava prima mnoge bolesnike, te da je lijepo biti optimističan, ali da je daleko bolje biti oprezan, te ustvrdio da se svaki pojedinac i svaka zajednica trebaju pridržavati svih epidemioloških mjera.

Zamjenica gradonačelnika Olivera Majić je, na novinarsko pitanje razmišlja li se o uvođenju međužupanijskih propusnica, odgovorila kako je u posljednjih nekoliko dana iskazano veliko zanimanje za propusnice.

Pritom, istaknula je, Stožer grada Zagreba razmatra sve odluke u koordinaciji i suradnji s Nacionalnim stožerom, pa ako, objasnila je Majić,  Nacionalni stožer eventualno donese odluku o ponovnom uvođenju propusnica, županijski stožeri ne mogu donijeti drukčiju odluku, odnosno ne blažu odluku, neko eventualno strožu. 

13:03 - U Opću bolnicu Varaždin je kao ispomoć preko Ministarstva zdravstva stiglo devetero liječnika iz Opće bolnice Pula, KBC-a Rijeka, Lovrana i Opatije. Radi se o tri  specijalista anesteziologije i reanimatologije te šestero liječnika internista, koji će radit s COVID-19 bolesnicima u jedinicima intenzivnog liječenja u Varaždinu i Novom Marofu.

- Brojke pokazuju stagnaciju, zadnjih desetak dana nemamo porast broja hospitaliziranih i držimo plato koji se vrti između 260 i 270 - istaknuo je Nenad Kudelić, ravnatelj Opće bolnice Varaždin, i dodao da oko 160 djelatnika bolnice ne radi zbog zaraze i samoizolacije.

12:14 - U proteklih 24 sata evidentirana su 34 pozitivna slučajeva na virus COVID-19, od čega je 15 pozitivnih pacijenata dokazanim na brzom Ag testu, 17 pozitivnih pacijenata dijagnosticiranih na temelju kliničke slike, bez testiranja, a dva pozitivna pacijenta su testirana drugdje, a imaju prebivalište na području Međimurske županije. Nedjeljom se u Međimurju ne testira kao u ostale dane u tjednu. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 1486. U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirana su 142 pacijenta pozitivna na virus COVID-19, a na respiratoru ih je 12. U protekla 24 sata preminule su tri osobe s posljedicom COVID-19 virusa, muška osoba stara 89 godina i dvije ženske osobe od 90 i 86 godina, svi s brojnim dodatnim kroničnim bolestima. U zdravstvenom sustavu na virus COVID-19 pozitivno je 16 liječnika, 45 medicinskih sestara i jedan bolničar. U samoizolaciji se nalaze tri  liječnika i 12 medicinskih sestara.

Nakon što su već dva tjedna sve srednje škole na području Međimurske županije u odvijanju nastave prema C modelu, od danas su na istom odvijanju nastave i viši razredi osnovnih škola. Učenici se vraćaju u škole 18. siječnja 2021. godine, po isteku zimskih praznika. C model nastave odvija se i u predmetnoj nastavi u osnovnim školama za vjeronauk, informatiku i strane jezike. 

11:27 - Na području Zagrebačke županije potvrđena su 304 nova slučaja zaraze koronavirusom, navodi se u ponedjeljak u izvješću županijskog Zavoda za javno zdravstvo, a napominje se i kako je u samoizolaciji završilo i 11 razreda osnovnih škola.

Od 304 novooboljele osobe 45 ih je iz Velike Gorice, 42 iz Zaprešića, u Samoboru ih je 39, u Dugom Selu 26, Vrbovcu 21, 20 u Svetoj Nedelji, 18 novooboljelih je u Jastrebarskom, 17 u Ivanić-Gradu, 16 u Svetom Ivanu Zelini, sedam u Brdovcu i Brckovljanima, šest u Bistri, po četiri novozaražena su u Pušći, Kravarskom, Križu, Kloštar Ivaniću i Bedenici, po dvoje u Dubravici, Jakovlju, Orlama, Mariji Gorici, Preseki i Rugvici, te po jedan slučaj u Pisarovini, Pokupskom, Farkaševcui Klinča Selu.

11:25 - U laboratorijima za mikrobiologiju Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ u zadnja 24 sata za područje Osječko-baranjske županije na koronavirus je testirano ukupno 294 uzorka od kojih je 115 bilo pozitivno. 

Najviše novopozitivnih osoba jučer je bilo na području grada Osijeka s prigradskim naseljima (38), a slijede područja gradova/općina Našice (37), Valpovo (7),  Beli Manastir i Donji Miholjac (po 5), Čepin (4), Belišće i Đakovo (po 3), Darda, Erdut, Feričanci i Koška (po 2) te Antunovac, Bizovac, Đurđenovac, Kneževi Vinogradi i Podgorač (po 1).

Na bolničkom liječenju nalazi se ukupno 269 osoba oboljelih od COVID-19, i to 206 u Kliničkom bolničkom centru Osijek (od kojih su 49 na respiratoru), a u Općoj županijskoj bolnici Našice hospitalizirano je 63 pacijenta s tim oboljenjem.

10:57 - U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je 112 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a jedna je osoba umrla, izvijestili su u ponedjeljak iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Najviše novozaraženih, njih 79, s područja je Bjelovara, pet je s područja Čazme, po četiri su s područja Garešnice i općine Rovišće, po tri novooboljela imaju Grubišno Polje i općina Ivanska, po dvije novozaražene osobe su s područja općina Zrinski Topolovac, Hercegovac, Štefanje, Veliko Trojstvo i Velika Trnovitica, a po jedan novi slučaj zaraze zabilježen je na područjima grada Daruvara te općina Velika Pisanica, Nova Rača i Sirač.

Na covid odjelu bjelovarske Opće bolnice trenutno su na liječenju 52 pacijenta zaražena koronavirusom, od kojih je njih troje na respiratoru. Također, 26 pacijenata je na opservaciji, odnosno za njih se čekaju nalazi jesu li pozitivni na koronavirus ili ne.

Umrla je jedna osoba čime je ukupno 58 umrlih od početka pandemije na području Bjelovarsko-bilogorske županije.

U samoizolaciji su 2023 osobe.

10:55 - Danas, 23. dan nakon donošenja strožih mjera u Varaždinskoj županiji, nastavlja se pad sedmodnevne incidencije u odnosu na najvišu dosegnutu razinu, koja je 28. studenoga iznosila 1216. Današnja incidencija je 870, što je pad od 28 posto. Udjel pozitivnih u broju testiranih izjednačio se s udjelom pozitivnih na razini Republike Hrvatske od 35 posto, izvijestio je Stožer civilne zaštite Varaždinske županije. 

Brzim antigenskim testovima u velikim industrijskim pogonima dosad je utvrđeno da je zaraženo 2,4 posto zaposlenih. U 24 sata u Varaždinskoj županiji evidentirano je 107 novozaraženih osoba, u odnosu na 247 prije tjedan dana. Testirano je 312 uzoraka.

Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se 271 osoba s težom kliničkom slikom. Od toga je 136 na odjelu infektologije i drugim odjelima u Varaždinu, 21 u jedinici intenzivnog liječenja od kojih je 19 na respiratoru, 67 ih je u Klenovniku i 47 u Novom Marofu.

Preminulo je šest osoba pozitivnih na COVID-19. Ukupno je do sada evidentirano 176 preminulih osoba pozitivnih na COVID-19, od kojih 72 tijekom ovog mjeseca. Aktivnih slučajeva trenutno je 2082.

10:54 - Na području Zadarske županije imamo 74 novooboljele osobe od koronavirusa. Novozaraženi izolaciju provode na područjima gradova Zadar(36), Benkovac(2), Biograd(1), Nin(2), Obrovac(2) i Pag(3) te općina Bibinje(1), Galovac(1), Gračac(1), Kukljica(1), Pakoštane(1), Poličnik(5), Posedarje(2), Preko(4), Privlaka(1), Ražanac(3), Sukošan(3), Sveti Filip i Jakov(1), Pkabrnja(1), Vrsi(2) i Zemunik Donji (1). Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 245 uzoraka, a pod aktivnim nadzorom je 2559 stanovnika. U Općoj bolnici Zadar od posljedica infekcije koronavirusom i ranijih bolesti preminule su dvije ženske osobe u dobi od 80 i 82 godine te muškarac u dobi od 92. godine. 80-godišnja preminula žena bila je korisnica Doma za stare i nemoćne osobe Zadar.


 
Na svim COVID odjelima zadarske opće bolnice hospitalizirano je 74 bolesnika od kojih je 13 na respiratoru. U Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na Moru na liječenju je 25 bolesnika oboljelih od COVID-a 19.

10:53 - U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je 71 nova pozitivna osoba na COVID-19 (16 osoba iz Vinkovaca, 13 iz Vukovara, po 3 osobe iz Ivankova, Privlake i Županje, po 2 iz Borova, Cerića, Slakovaca, Starih Mikanovaca i Trpinje, te po 1 osoba iz Andrijaševaca, Berka, Bapske, Bošnjaka, Cerne, Đeletovaca, Gradišta, Iloka, Komletinaca, Lipovca, Marinaca, Mikluševaca, Nuštra, Ostrova, Otoka, Posavskih Podgajaca, Rokovaca, Soljana, Sotina, Šarengrada, Tovarnika, Vere i Vođinaca). Preminule se tri osobe. Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 6682, od kojih je 5867 osoba izliječeno, a ukupno je preminulo 112 osoba. Trenutno su u županiji 94 osobe hospitalizirane zbog COVID-19 bolesti. U protekla  24 sata testirane su 172 osobe, te je ukupno do sada  testiranih osoba na području županije 29444. U samoizolaciji na području županije je 1580 osoba.  Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 66 radnika iz sustava zdravstva (15 liječnika, 30 medicinskih sestara/tehničara, 10 drugih zdravstvenih radnika i 11 nezdravstvenih radnika). U samoizolaciji iz sustava zdravstva su 32 radnika (5 liječnika, 14 medicinskih sestara/tehničara, 4 drugih zdravstvenih radnika i 9 nezdravstvenih radnika). Iz sustava obrazovanja ukupno je oboljelo 37 nastavnika i 61 učenik. U samoizolaciji se nalazi 52 nastavnika i 758 učenika.

10:11 - U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je pet novih slučajeva zaraze koronavirusom (od toga tri slučaja brzim antigenskim testom). Radi se o tri osobe iz Dubrovnika, jednoj osobi iz Metkovića i jednoj osobi iz Dubrovačkog primorja. Ukupno su zaražene dvije osobe muškog spola i tri osobe ženskog spola, a za četiri osobe je utvrđena epidemiološka veza. Izliječeno je 86 osoba: 40 iz Konavala, 24 iz Dubrovnika, 16 iz Metkovića, po dvije iz Ploča i Župe dubrovačke te po jedna osoba iz Orebića i Stona. U OB Dubrovnik hospitalizirano je 68 osoba pozitivnih na koronavirus. Sedam pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb, pet pacijenta je na invanzivnoj ventilaciji, jedan pacijent je na neinvanzivnoj ventilaciji, a jedan na kisiku.

U posljednja 24 sata obrađena su 42 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 29 334 uzorka. U samoizolaciji je 1812 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježeno je jedno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 108 slučajeva kršenja samoizolacije. Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

9:12 - Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon pristiglih preostalih  nalaza testiranih uzoraka na SARS – CoV-2 virus na području županije potvrđeno 27 novih slučajeva bolesti COVID-19. Na području županije trenutno je aktivno 788 slučajeva bolesti COVID-19, ozdravilo je 205 osoba, a na bolničkom liječenju nalazi se 88 osoba. U OB Koprivnica preminule su dvije osobe s pozitivitetom na koronavirus (1941.godište) koje su u kliničkoj anamnezi imale i druge dijagnoze.

Od početka pojave SARS – CoV-2 virusa na području županije bolest COVID-19 je potvrđena u 4294 slučajeva, a ukupno je testirano 13826 osoba. 

9:10 - Tijekom protekla 24 sata potvrđeno je 64 novozaraženih osoba s područja županije.  Za 51 osobu radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe. Kod 4 osoba epidemiološki se radi o uvezenim slučajevima s područja: Rijeka (3), Italija (1).

U epidemiološkoj obradi nalazi se 9 osoba. Izliječeno je 94 osoba. Trenutno je 678 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 971 osoba.U Općoj bolnici Pula, na Odjelu za infektologiju, na liječenju je 53 osoba, od toga su 2 osobe u respiracijskom centru. Nažalost, u Općoj bolnici Pula preminula je jedna COVID-19 pozitivna osoba (1935. godište) s pridruženim kroničnim bolestima. Iz Opće bolnice Pula, po nalogu ministra, u Opću bolnicu Varaždin preraspoređena su 3 specijalista liječnika i 4 medicinske sestre/tehničara.

8:41 - U Sisačko-moslavačkoj županiji na današnji dan je četrdeset i pet novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19. Riječ je o dvadeset osoba s područja grada Siska, deset osoba s područja grada Popovače, pet osoba s područja grada Petrinje, dvije osobe s područja općine Lekenik, dvije osobe s područja grada Kutine, jednoj osobi s područja grada Hrvatska Kostajnica, jednoj osobi spodručja općine Dvor, jednoj osobi s područja grada Novske, jednoj osobi s područja općine Lipovljani, jednoj osobi s područja općine Sunja, te jednoj osobi s područja općine Martinska Ves.

8:04 - U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 490 slučajeva zaraze korona virusom (COVID-19), 440 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 50 osoba je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 1486 osoba, a ukupno je testirano 20015 osoba. Pristigli su pozitivni nalazi za 91 osobu, a koje su testirane 12. prosinca. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

7:23 - Danas je u svim srednjim školama u Hrvatskoj počela online nastava. 

7:22 - U Kliničkoj bolnici Dubrava trenutno se liječi 475 pacijenata, a sve je više mlađih ljudi s teškom kliničkom slikom te se zbog velikog priljeva oboljelih otvara i sedma jedinica intenzivnog liječenja i zasebna jedinica s visokim protocima kisika, objavio je u nedjelju HTV.

U najvećemu hrvatskom Covid centru rekli su da su zabrinuti hoće li imati dovoljno zdravstvenog osoblja, jer i među njima je sve veći broj zaraženih. Mi svakodnevno ovdje pregledamo između 70 i 100 pacijenata, rekao je za Dnevnik HTV-a dr. Vlatko Grabovac, specijalist interne medicine, subspecijalsit kardiologije i intenzivne medicine. Krvne i kliničke slike mnogih oboljelih, pa i onih mlađih, sve su lošije. Najmlađi pacijent ima 32 godine. Ono što smo najviše primijetili, da se klinička slika vrlo brzo kod njih pogoršava, znači u roku nekoliko sati imamo situacije da pacijent koji je klinički stabilan kod prijema uskoro završi u jedinici intenzivnog liječenja na respiratoru, rekao je dr.  Grabovac.

Ključne riječi

Komentara 30

DU
Deleted user
07:46 14.12.2020.

stozeri su preslik noo....narodnooslobodilackihodbora...

ON
ON
10:22 14.12.2020.

Nema se tu sta vise komentirati.I ptice na grani znaju sve.Samo sta nam nista i nitko nemoze pomoci.Jednostavno smo ovcice kojima se brinu vukovi.Znamo dobro nikada nisu vukovi siti i ovce na broju.

Avatar manjejeviše
manjejeviše
08:54 14.12.2020.

Niti jedan zabilježeni slučaj gripe ove godine ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije