Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sanacija bolnica

HZZO u nabavu lijekova izravno od proizvođača, mimo veletrgovaca

'various pills'
'OlgaMiltsova'
Autor
Sonja Hoffman
22.05.2013.
u 22:00

HZZO je u prva tri mjeseca poslovao sa 485 milijuna kuna gubitka, a opravdanje je da su dobili manje novca nego 2012. godine

HZZO je jučer na sjednici Upravnog vijeća donio odluku da će tijekom turističke sezone financirati rad 14 dodatnih timova Hitne pomoći i za to je osigurao 7,2 milijuna kuna. Raspravljalo se i o izvješću o negativnom poslovanju HZZO-a u prva tri mjeseca ove godine, i to u iznosu od 485 milijuna kuna.

U izvješću se navodi da su za 2013. godinu planirana sredstva za 357 milijuna kuna manja od plana za 2012. te da su nakon rebalansa dodatno smanjena za 105 milijuna kuna. A jučer je u Zavodu održan i sastanak s veledrogerijama od kojih je ministar financija Slavko Linić, da bi proveo plan sanacije bolnica, očekivao da se odreknu oko 20 posto od oko 4 milijarde kuna potraživanja za lijekove.

Veledrogerije na to nisu pristale. Ostanu li pri svom, Zavod ubuduće pri nabavama lijekova za bolnice planira zaobići veledrogerije i pregovarati izravno s proizvođačima. Unatoč negativnom odgovoru veletrgovaca i pokušaju pregovarača iz Ministarstva zdravlja da odgode sanaciju bolnica do rujna, da bi stigli provesti spajanje i restrukturiranje ustanova, doznajemo, Linić ne odustaje od plana.

Oko tri milijarde kuna za dugove bolnica i HZZO-a planira uplatiti u najkraćem roku, a Ministarstvu je ostavio četiri tjedna da provede željene reforme ustanova.


>>Hoće li bolnice zbog dugova ostati bez opskrbe lijekovima?

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije