Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za 14 timova

HZZO osigurao 7,2 mil. kn za hitnu medicinu u turističkoj sezoni

hitna rijeka
Goran Kovačić/Pixsell
22.05.2013.
u 15:38

Financijska sredstva bit će raspoređena na ukupno 14 timova koji će potrebnu pomoć pružati u razdoblju od lipnja od rujna 2013. godine.

Ukupno 7,2 milijuna kuna osigurao je Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) za provođenje hitne medicine ozlijeđenih i oboljelih osoba na državnim cestama na području RH tijekom turističke sezone, priopćila je ta institucija nakon održane 36. redovne sjednice na kojoj je u srijedu donijela spomenutu odluku.

Financijska sredstva bit će raspoređena na ukupno 14 timova koji će potrebnu pomoć pružati u razdoblju od lipnja od rujna 2013. godine. Na taj će se način tijekom turističke sezone osigurati dodatna kvaliteta i sigurnost, kako građanima Republike Hrvatske tako i stranim turistima koji dolaze na ljetovanje u Hrvatsku.

Financiranje pripravničkog staža

- Financiranje pripravničkog staža za doktore medicine HZZO će financirati pripravnički staž doktora medicine u 2013. godini, u zdravstvenim ustanovama i kod drugih ugovornih subjekata koji imaju sklopljen ugovor za provođenje zdravstvene zaštite iz obveznog zdravstvenog osiguranja. S obzirom na ograničena financijska sredstva u 2013. godini provest će se prvi javni natječaj za financiranje pripravničkog staža doktora medicine jer se radio o deficitarnoj struci nužno potrebnoj za funkcioniranje zdravstvene zaštite u Republici Hrvatskoj. Financiranje pripravničkog staža provodit će se za doktore medicine utvrđene u Listi prvenstva pripravnika koja će se utvrditi nakon javnog natječaja. Broj slobodnih pripravničkih mjesta utvrdit će se na osnovi podataka pribavljenih od strane ugovornih zdravstvenih ustanovav - napominju u HZZO-u koji će isto tako financirati i specijalizaciju iz obiteljske medicine za 10 doktora.

Specijalističko usavršavanje

- HZZO će raspisati natječaj za specijalističko usavršavanje zdravstvenih radnika iz obiteljske medicine za akademsku godinu 2013/2014., za ugovorne privatne zdravstvene radnike, te će financirati specijalizaciju za 10 doktora iz cijele Hrvatske. Cilj financiranja specijalizacija je usklađivanje sa standardima Europske unije što će ujedno utjecati i na podizanje kvalitete pružanja zdravstvene zaštite svim osiguranim osobama HZZO-a. Prednost će imati kandidati s područja županija u kojima Mreža javne zdravstvene službe nije popunjena, te kandidati s boljim prosjekom ocjena sveučilišnog diplomskog studija - napominju u priopćenju.

>>A Hrvati na teret HZZO-a najčešće idu na bolovanje zbog...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije